2019 Τι-Πως-Γιατί; Γυμνή Ποδηλατοδρομία | προβολές παρουσίαση

Θέλετε να εμβαθύνετε και να ενημερωθείτε για το τι είναι και γιατί γίνεται η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία; Τι σχέση έχει το ποδήλατο με το γυμνό σώμα, την οικολογία, τον βιγκανισμό και την μη-βία; Ποια είναι η φιλοσοφία της φυσιολατρικής της ομάδας Gymnosophy; Τι είναι η καμπάνια “Ασφαλές Δίκτυο Ποδηλατόδρομων Τώρα” και τι θέλουμε να διεκδικήσουμε για το ποδήλατο και την βιώσιμη κινητικότητα; Τι συμβαίνει στην Ελλάδα και Παγκοσμίως;

Αν θέλετε να λύσετε τις απορίες ή να δημιουργήσετε άλλες, σας περιμένουμε την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 Μαΐου 2019 στις 20:30 στο RentRooms Thessaloniki. Central Rooms/Dorms & Café (Κων. Μελενικού 9, περιοχή Ροτόντα Θεσσαλονίκη), για παρουσιάσεις, συζήτηση, προβολές ντοκιμαντέρ-φιλμ.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

fb εκδήλωση https://www.facebook.com/events/347398005920296/

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ

• φυσιολατρική ομάδα Gymnosophy
• Ασφαλές Δίκτυο Ποδηλατόδρομων Τώρα
www.gymnosophy.gr/safe-cycling-network-now
12η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία | World Naked Bike Ride
www.gymnosophy.gr/2019/04/12wnbr2019.html

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ-ΦΙΛΜ + clips

“Βγήκαμε από τα Ρούχα Μας” (GR 2009 – 27′ – ελληνική γλώσσα, αγγλικοί υπότιτλοι”, βραβείο στο 11ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2009 ).

Το World Naked Bike Ride είναι ένα διεθνές κίνημα με σκοπό τη διάδοση του ποδηλάτου ενάντια στην υπερβολική και άσκοπη χρήση του ΙΧ, για την οικολογία και την απελευθέρωση του σώματος. Ξεκίνησε το 2004 από το Βανκούβερ του Καναδά και σήμερα γίνεται σε εβδομήντα τρεις πόλεις σε όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τις προσπάθειες μίας ομάδας ποδηλατών που θέλησε να φέρει τη δράση αυτή στη Θεσσαλονίκη, από τις αρχές Ιουνίου του 2008, όταν και έγινε η εξαγγελία της δράσης, έως και την ημέρα που έγινε η ποδηλατοδρομία, στις 27 Ιουνίου του 2008. Με αφορμή την πρώτη γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη, το ντοκιμαντέρ εξετάζει θέματα που αφορούν την αιτία της διαμαρτυρίας, τον τρόπο με τον οποίο ασχολήθηκαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με αυτή, καθώς επίσης και τη στάση της τοπικής ηγεσίας.
Σκηνοθεσία: Έλλη Ζερμπίνη, Παραγωγή: Spirto Productions

(GR 2009 – 27′ – ελληνική γλώσσα, αγγλικοί υπότιτλοι”)
www.youtube.com/watch?v=wZGo4Ypt-xs

“World Naked Bike Ride – The London Documentary” (UK 2005 – 30′ – αγγλική γλώσσα, ελληνικοί υπότιτλοι).

Μια περιβαλλοντική διαμαρτυρία με μια σημαντική διαφορά. Στην αφήγηση ο φανατικός ποδηλάτης και δημοσιογράφος του Channel 4, Jon Snow. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τις προσπάθειες μιας μικρής ομάδας ανθρώπων να πραγματοποιήσουν μια μεγάλη διαδήλωση καθώς κατευθύνονται για πρώτη φορά στους δρόμους του Λονδίνου. Με χιούμορ και κινούμενα σχέδια, η ταινία δείχνει τις προσπάθειες του κινήματος της Διεθνής Γυμνής Ποδηλατοδρομίας να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την εξάρτηση από το πετρέλαιο και την ελευθερία του σώματος (να αισθάνεστε καλά ανεξάρτητα από το σχήμα ή το μέγεθος που είστε).
* Προτάθηκε “Καλύτερη ταινία ακτιβιστών”, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Wildscreen, Bristol, 2005.
* Επίσημη Επιλογή: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Undercurrents, Swansea.
* Προβλήθηκε στο Camden Green Fair, και πολλά πράσινα φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

• “Η Κόρη Μου η Έφηβη Γυμνίστρια” (UK 2012 – 47’ – Channel 4, Αγγλική Γλώσσα, Ελληνικοί Υπότιτλοι).

H Μόλι και o Αλέξ, είναι ανάμεσα σε έναν αυξανόμενο αριθμό εφήβων και εικοσάρηδων που αγκαλιάζουν τον κόσμο του δημόσιου γυμνισμού.


• «Γυμνά Σώματα» (GR 2016 – 10′ ελληνική γλώσσα, αγγλικοί υπότιτλοι).

Σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιώργου Λινάρδου ακολουθεί την πορεία δύο εφήβων, ενός κοριτσιού και αγοριού, που προσπαθούν να ξεπεράσουν το ταμπού του γυμνού σώματος. Δύο έφηβοι, στην ηλικία των δεκαέξι, μέσα στην αθωότητα και στον πειραματισμό τους, προσπαθούν να ξεπεράσουν τις ανησυχίες τους για το γυμνό σώμα. Η ταινία ταξίδεψε σε διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ αποσπώντας βραβεία. Γυρίστηκε από φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου της Καλών Τεχνών στη Θεσσαλονίκη την άνοιξη του 2016.



Gymnosophy φυσιολατρική συλλογικότητα
website www.gymnosophy.gr