Stencil Οικολογικά Μηνύματα Πολύχρωμα Σώματα @InArtGreenFestival


Ένα εισαγωγικό εργαστήριο στην δημιουργία stencil, στα πλαίσια του In Art Green Week Festival, την Πέμπτη και Παρασκευή, 16 και 17 Μαΐου, στις 19:00, με συντονίστρια την Agatha Mingou, από την ομάδα Gymnosophy (Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία / Ποδηλατικό Καρναβάλι), στο Fix in Art, 26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη, με ελεύθερη είσοδο.

Πολύ κοντά στην φιλοσοφία της σφραγίδας, το stencil μας λύνει τα χέρια στην πολλαπλή αναπαραγωγή μοτίβων, εικόνων, σχεδίων και γραμμάτων.

Με την χρήση μη διαπερατών υλικών όπως το χαρτόνι ή η διαφάνεια, κοπιδιών ώστε να αφαιρέσουμε σχήματα ή γραμμές και χρωματικού μέσου (spray, aquarelle, etc) για να γεμίσουμε τα κενά που έχουμε δημιουργήσει μπορούμε να αποκαλύψουμε μηνύματα σε όποια επιφάνεια αποφασίσουμε.΄

Πόσα πράγματα θέλουμε να πούμε σε εκείνους που δεν έχουν καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε το περιβάλλον ή τα δικαιώματα;

Είτε με τα δικά μας συνθήματα είτε με μια δυνατή εικόνα σε αυτό το εργαστήριο θα μάθουμε πως να φτιάχνουμε το αρνητικό και το θετικό μιας εικόνας αλλά ακόμα πιο πολύ πώς με την αποτύπωση σε ρούχα τοίχους ή και στο γυμνό σώμα! μπορεί το μήνυμά μας να φτάσει πολύ πιο μακριά από εκεί που φανταζόμασταν!

Τα σχέδια και τα συνθήματα μας θα… «φορέσουν» στο γυμνό / ημίγυμνο σώμα τους συμμετέχοντες στην φετινή 12η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία | World Naked Bike Ride στις 7 Ιουνίου και στο 3ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride στις 18 Μαΐου.

Μέσα από το εργαστήριο θα έχετε την δυνατότητα όχι μόνο
– της καλλιτεχνικής έκφρασης,
– της γνωριμίας με την τεχνική του stencil και κατ’επέκταση της σφραγίδας αλλά και
– της συμμετοχής στην 12η Διεθνή Γυμνή ποδηλατοδρομία είτε με
α) τα συνθήματα και τις εικόνες σας είτε με
β) την εφαρμογή από εσάς τους ίδιους των stencil σε μια υπέροχη επιφάνεια όπως αυτή του ανθρώπινου σώματος δηλώνοντας το ενδιαφέρον σας για την ομάδα του bodypainting!

Η Gymnosophy είναι μια φυσιολατρική συλλογικότητα για την οικολογία, το ποδήλατο και τη βιώσιμη κινητικότητα, τους ελεύθερους χώρους, τον βιγκανισμό και τα δικαιώματα για όλα τα έμβια όντα, για την ελευθερία σώματος και σκέψης. Με σεβασμό στη διαφορετικότητα, πιστεύουμε στην αλληλεγγύη των γενεών και επιμένουμε να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε. Γεννήθηκε μέσα από τον πυρήνα της Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία και το Ποδηλατικό Καρναβάλι με στόχο ένα ευρύτερο φάσμα δράσεων..

H φυσιολατρική ομάδα Gymnosophy (Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία – Ποδηλατικό Καρναβάλι)
Website www.gymnosophy.gr