Γιατί όχι υποχρεωτικό κράνος: Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλασίας

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ECF)  δεν είναι εναντίον ατόμων που επιλέγουν να φορούν κράνος, εντούτοις είναι ενάντια στους υποχρεωτικούς νόμους για την χρήση κράνους και την προώθηση του προκαλώντας σοκ-τρόμο. Το πράττουμε αυτό μέσω της παροχής υποστήριξης στα μέλη μας, αλλά και μέσω της συμμετοχής σε ένα ευρύ φάσμα διακρατικών φόρουμ. Η ECF αντιτίθεται σε υποχρεωτικούς νόμους κράνους επειδή: Αποθαρρύνουν την ποδηλασία, απεικονίζοντας την ως ασυνήθιστα επικίνδυνη - είναι    λιγότερο πιθανό να σκοτωθείτε σε ένα μίλι ποδηλασίας από ένα μίλι περπατήματος (Wardlaw 2002). https://www.industrializedcyclist.com/actualrisks.pdf Μια πολύ σεβαστή ανασκόπηση της βιβλιογραφίας αναφέρει: Όταν ο κίνδυνος τραυματισμού του κεφαλιού, του προσώπου ή του τραχήλου ερευνάτε ως σύνολο, τα κράνη ποδηλάτων παρέχουν μικρό προστατευτικό αποτέλεσμα. Αυτό το μικρό αποτέλεσμα είναι εμφανές μόνο σε παλαιότερες μελέτες. Νέες μελέτες, οι οποίες συνοψίζονται με ένα μοντέλο ανάλυσης τυχαίων επιπτώσεων, δεν δείχνο

11ο Ποδηλατικό Καρναβάλι Πετρελαιοκηλίδες & Αρώματα 20.2.2020


[english below]
Φέτος σας φέρνουμε σε αποκλειστικότητα τις πρώτες Πετρελαιοκηλίδες από τις εξορύξεις στο καταγάλανο Ιόνιο, Αιγαίο και Κρητικό Πέλαγος, αλλά και την καταπράσινη Ήπειρο!

Επιπλέον απολαμβάνετε το duty free άρωμα Elpe de Toilette, απευθείας από την Δυτική Θεσσαλονίκη, των πλέον ειδικών στις "οσμές", για όσους και όσες δεν μπορείτε να περιμένετε να έρθει και στην περιοχή σας.

Έξτρα σπέσιαλ θα απολαύσουμε υπέροχα Dark Mode makeup με φυσικά υλικά εξατμίσεων μηχανοκίνητων για να είμαστε ασορτί με την αέρια ρύπανση! Μεγάλα funds διαβεβαιώνουν την ασφάλεια των προϊόντων, εσείς απλά καρναβαλιστείτε στο:

11ο Ποδηλατικό Καρναβάλι "Πετρελαιοκηλίδες & Αρώματα"
ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 20 Φεβ 2020
20:00 ΚΑΜΑΡΑ (Αψίδα Γαλέριου)
fb event www.facebook.com/events/2477648892452863/

Οι πετρελαιοκηλίδες και ατυχήματα έχουν συμβεί και στην άντληση και στην μεταφορά με πλοία και αγωγούς. Η περιβαλλοντική υποβάθμιση ξεκινά ακόμα και στο στάδιο των ερευνών με χιλιάδες σεισμικές εκρήξεις για τον εντοπισμό τους, πόσο μάλλον σε μια σεισμογενής χώρα. Ο έλεγχος των πηγών τους ήταν ανέκαθεν αιτία πολέμου, με εκατομμύρια θύματα και πρόσφυγες. Το επείγον της κλιματικής κρίσης καθιστά τους υδρογαναθρακες απαγορευτικούς για να πλησιάσουμε την τιμή στόχο +1.5C της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αλλά και δεν είναι οικονομικά βιώσιμοι.

Τα διυλιστήρια ρυπαίνουν περιοχές όπως της Δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά το υπαρκτό καθημερινό πρόβλημα της υγείας των κατοίκων χαρακτηρίζεται "οσμή", απαλλάσσοντας από κάθε μέτρο προστασίας τους. Την ίδια ώρα η Ελλάδα παρουσιάζει σχεδόν διπλάσια αναλογία πρόωρων θανάτων (16.440) αποδιδόμενων σε ατμοσφαιρικούς ρύπους, σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχει καθημερινή online πληροφόρηση με πολλούς σταθμούς ελέγχου και ειδών ρύπων, αλλά και ειδοποίηση του πολίτη από τις συνεχείς υπερβάσεις των ορίων, τα οποία μάλιστα είναι ξεπερασμένα σύμφωνα με τις διεθνής περιγραφές.

Να ξανα-ανακαλύψουμε τον τροχό και να επενδύσουμε σε ένα περιβαλλοντικά φιλικό μέλλον, αλλά όχι με την λογική της αντικατάστασης όλων των οχημάτων σε ηλεκτρικά, μιας και αυτό θα συνεχίζει να δημιουργεί την ανάγκη γιγάντιων εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με το δικό τους περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αλλά με την ενίσχυση του μοναδικού πραγματικού μέσου ήπιας, βιώσιμης και οικολογικής κινητικότητας, που από το 1863, χρησιμοποιεί την δύναμη του σώματος.... το Ποδήλατο... στο οποίο η Κοπεγχάγη έφτασε το 62% χρήσης για δουλειά και σπουδές... με επιπλέον όφελος ο δημόσιος χώρος που απελευθερώνεται για πάρκα, πλατείες, πεζόδρομους, πράσινο και παιδικές χαρές! 

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΤΑΛΙ, ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ!

Στο Ποδηλατικό Καρναβάλι παντρεύεται η παράδοση του Καρναβαλιού, με την αναβίωση της παράδοσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια αυτοοργανωμένη περιβαλλοντική εκδήλωση, στην οποία πραγματοποιείται παρέλαση μεταμφιεσμένων ποδηλατιστ@, τροχοπεδιλατιστ@, και μη-μηχανοκίνητων οχημάτων, συμβολικού και σατιρικού χαρακτήρα.

Η Αποκριά παραδοσιακά βασίζεται στις αρχαίες Διονυσιακές και στις νεότερες Ρωμαϊκές γιορτές, ενώ σημαίνει αποχή από το κρέας. Το Ποδηλατικό Καρναβάλι την Τσικνοπέμπτη θέλει συμβολικά να προτείνει και την αποχή από την κουλτούρα του αυτοκινήτου. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα: ΝΑΙ στο ΠΟΔΗΛΑΤΟ! Η λύση για την υγεία και τη σωματική μας άσκηση, το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, την ατμοσφαιρική και ηχητική ρύπανση, την οικονομική κρίση και την απεξάρτησή μας από το πετρέλαιο, για την βελτίωση του κυκλοφοριακού και της ποιότητας ζωής.

Περισσότερα για το Ποδηλατικό Καρναβάλι:
www.gymnosophy.gr/bikecarnival
www.facebook.com/bikecarnival

φυσιολατρική συλλογικότητα Gymnosophy
www.gymnosophy.gr
www.facebook.com/gymnosophy
www.twitter.com/gymnosophy_gr
www.instagram.com/gymnosophy.gr/
www.youtube.com/channel/UC2RroGcjWrI3DWYpMUx4tXA
www.vimeo.com/gymnosophy

με την υποστήριξη:
Περιβαλλοντική Ομάδα ΑΠΘ
www.facebook.com/pages/category/Community/Περιβαλλοντική-Ομάδα-ΑΠΘ-276438033002407/
Fridays For Future Thessaloniki
www.facebook.com/ClimateStrikeThess/
σκίτσο: Σταύρος Κιουτσιούκης

[english]

11th BIKE CARNIVAL 2020
theme "Petrol Spills & Perfumes"

Carnival Parade at Fat Thursday 20 Feb 20:00
Kamara Galerius Arch, Thessaloniki Greece.