Θεσσαλονίκη: Ποδήλατο vs Covid19 | online συζήτηση

Η στροφή στο Ποδήλατο είναι μια παγκόσμια τάση με έναυσμα την πανδημία.  Ήρθε η ΏΡΑ για ΠΟΔΗΛΑΤΟ και στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ;  Με ποιες πολιτικές, ποια μέτρα, ποιες υποδομές;
Το ΠΟΔΗΛΑΤΟ έρχεται να δώσει για άλλη μια φορά λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης λόγω της Πανδημίας, όχι μόνο βοηθώντας στην κοινωνική αποστασιοποίηση και την αποφυγή συγχρωτισμού με την χρήση των Αστικών Λεωφορείων, του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για ακόμα βαθύτερες αιτίες.
Η φυσιολατρική συλλογικότητα Gymnosophy, η περιβαλλοντική πρωτοβουλία Κοινά υπό κατοίκηση και η Περιβαλλοντική Ομάδα Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, σας προσκαλούν στην διαδικτυακή συζήτηση την ΔΕΥΤΕΡΑ 1 Ιουνίου και ώρα 20:00, με συμμετέχοντες:
- Ευθύμιος Μπακογιάννης: Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Επίκουρος Καθηγητής στη Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.  Δρ. Πολεοδόμος – Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός.
- Γεωργία Αϋφαντοπούλου: Δι…

#γυμνός_εγκλεισμός | Photo Project

φώτο:ΓΞ κλικ:Sofia Tsibikaki

#γυμνός_εγκλεισμός | PhotoProject

στείλτε την δική σας ατομική καλλιτεχνική φώτο απόγνωσης στο photos@gymnosophy.gr

Το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για όλους. Οι μέρες μπορεί να περνάνε, ο χρόνος όμως σε συνθήκες εγκλεισμού είναι σαν να μένει βασανιστικά στάσιμος όπως και οι ζωές μας άλλωστε.

Δημιουργήσαμε ένα πρότζεκτ όπου γυμνοί/ες απεγκλωβίσμενοι τουλάχιστον από τα ρούχα μας θα τραβήξουμε στιγμιότυπα όπου θα αποτυπώνεται η γυμνή αλήθεια, δίχως ψεύτικα χαμόγελα και ωραιοποιημένες στιγμές που προβάλει η υστερία του "ΜένουμεΣπίτι".

Τίποτα το ωραίο άλλωστε δεν μπορεί να έχει η στέρηση της ελευθερίας μας. Τίποτα το ωραίο δεν μπορεί να έχει η καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων μας. Το καταφύγιο του καθενός έγινε κλουβί. Μέσα σε αυτό λοιπόν καλούμαστε να τραβήξουμε μια φωτογραφία στην οποία θα φωνάζει το συναίσθημα, η απόγνωση, η αγωνία, αυτό το οποίο βιώνουμε και η τρομακτική απάθεια η οποία παραμονεύει να μας καταβάλει.

Ο στόχος του πρότζεκτ αυτού είναι διττός, αφενός να επιτευχθεί η αυτοέκφραση μας, η οποία θα αποτελέσει μια κοινωνική κραυγή ενάντια στην επικίνδυνη ψευτοπροστασία, αφετέρου βιωματικά πια να γίνουμε πιο ενεργοί στην απελευθέρωση όλων των ζώων από χώρους που δεν αποτελούν φυσικό τους περιβάλλον.
φώτο:ΓΜ κλικ:Maria Georgopoulou
Όλ@ μαζί θα τα καταφέρουμε ☮

*Oι φωτογραφίες θα παρουσιάζονται σταδιακά στην ιστοσελίδα www.gymnosophy.gr και μελλοντικά θα αποτελέσουν μέρος έκθεσης σε χώρο.

*Λόγω λογοκρισίας στα εμπορικά κοινωνικά δίκτυα, σας συστήνουμε το ανοιχτό και αποκεντρωμένο MASTODON https://joinmastodon.org/ στο οποίο θα μας βρείτε εδώ https://todon.nl/@gymnosophy

www.gymnosophy.gr
φώτο:ΓΞ 


φώτο:Julia Vφωτό:FB


φώτο:Νωνυμνί


ΜιS.F

φώτο:nuciklo

φώτο:nuciklo

Gymnosophy - φυσιολατρική συλλογικότητα
Facebook www.facebook.com/gymnosophy
Twitter www.twitter.com/gymnosophy_gr
Instagram www.instagram.com/gymnosophy.gr
Youtube www.youtube.com/channel/UC2RroGcjWrI3DWYpMUx4tXA
Mastodon (open social media) https://todon.nl/@gymnosophy