Γιατί όχι υποχρεωτικό κράνος: Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλασίας

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ECF)  δεν είναι εναντίον ατόμων που επιλέγουν να φορούν κράνος, εντούτοις είναι ενάντια στους υποχρεωτικούς νόμους για την χρήση κράνους και την προώθηση του προκαλώντας σοκ-τρόμο. Το πράττουμε αυτό μέσω της παροχής υποστήριξης στα μέλη μας, αλλά και μέσω της συμμετοχής σε ένα ευρύ φάσμα διακρατικών φόρουμ. Η ECF αντιτίθεται σε υποχρεωτικούς νόμους κράνους επειδή: Αποθαρρύνουν την ποδηλασία, απεικονίζοντας την ως ασυνήθιστα επικίνδυνη - είναι    λιγότερο πιθανό να σκοτωθείτε σε ένα μίλι ποδηλασίας από ένα μίλι περπατήματος (Wardlaw 2002). https://www.industrializedcyclist.com/actualrisks.pdf Μια πολύ σεβαστή ανασκόπηση της βιβλιογραφίας αναφέρει: Όταν ο κίνδυνος τραυματισμού του κεφαλιού, του προσώπου ή του τραχήλου ερευνάτε ως σύνολο, τα κράνη ποδηλάτων παρέχουν μικρό προστατευτικό αποτέλεσμα. Αυτό το μικρό αποτέλεσμα είναι εμφανές μόνο σε παλαιότερες μελέτες. Νέες μελέτες, οι οποίες συνοψίζονται με ένα μοντέλο ανάλυσης τυχαίων επιπτώσεων, δεν δείχνο

Ελάτε με την Σκηνή σας για το Δικαίωμα στην Ελεύθερη Κατασκήνωση! 19.6.2020

Με πρόσχημα την πανδημία του Κορονοϊού, νησιά και άλλοι δήμοι στην Ελλάδα που παραδοσιακά είχαν έντονη παρουσία της Ελεύθερης Κατασκήνωσης, όπως η Σαμοθράκη, Ανάφη, Νάξος, Κουφονήσια,  Κουφονήσια, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Αγκίστρι.., ανακοινώνουν πως φέτος δεν θα δείξουν καμία ανοχή και θα την απαγορεύσουν αυστηρά!

Όμως τα δικαιώματα στην απόλαυση και προστασία της φύσης, στην οικονομική βιωσιμότητα, τόπων και ανθρώπων, της ελεύθερης διακίνησης, διαμονής και ανάπτυξης της προσωπικότητας, και της ελεύθερης χρήσης των κοινόχρηστων χώρων, είναι καταχωρημένα και πρέπει να τα διεκδικήσουμε!

Επιπλέον αντίθετα με τις αμφίβολες συνθήκες υγιεινής που μπορεί να έχουν τα οργανωμένα καταλύματα, με τους κλειστούς χώρους και τα πολυ-χρησιμοποιημένα αντικείμενα, η Ελεύθερη Κατασκήνωση προσφέρει ατομικό εξοπλισμό, ευέλικτες αποστάσεις, φρέσκο καθαρό αέρα, τις ευεργετικές αντι-μικροβιακές ιδιότητες του ήλιου, και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού με την φωτοσύνθεση της Βιταμίνης D. Ενώ άλλη μια οικονομική κρίση και κύμα ανεργίας λόγω πανδημίας, καταστήσουν την Ελεύθερη Κατασκήνωση μια πολύ σημαντική δυνατότητα διεξόδου.

Για αυτό καλούμε σε συμμετοχή με τις σκηνές σας, εξοπλισμό κάμπινγκ και μουσικά όργανα, σε διαμαρτυρία για το Δικαίωμα στην Ελεύθερη Κατασκήνωση, στα πλαίσια της 13ης Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας, που θα γίνει την Παρασκευή 19 Ιουν 2020, στο πάρκο Χανθ Θεσσαλονίκη, από τις 5μμ.
Περισσότερα για το πρόγραμμα:
ιστοσελίδα www.gymnosophy.gr/2020/05/13wnbr2020.html
fb εκδήλωση fb event www.facebook.com/events/844493679394018/

Επιπλέον υπογράφουμε το ψήφισμα "ΝΑΙ σε Ελεύθερη Κατασκήνωση & Γυμνισμό" για την νομιμοποίηση τους, και την περαιτέρω προστασία και ενίσχυση τους, με την δημιουργία δικτύου “Περιοχών Ελεύθερης Φυσικής Διαβίωσης”, στις οποίες ο άνθρωπος θα έρχεται σε επαφή με την ανέγγιχτη φύση ελεύθερος, χωρίς εγκαταστάσεις, ρεύμα, τουριστική οργάνωση, εμπορική εκμετάλλευση, κυνηγετική και αλιευτική δραστηριότητα.
Υπογράφουμε εδώ https://actionnetwork.org/petitions/free-camp-nudism

πηγές:
Ελεύθερο κάμπινγκ στην εποχή του κορονοϊού: Τέλος ανοχής από πολλούς Δήμους - Τι λένε οι μαγαζάτορες
www.news247.gr/reportaz/eleythero-kampingk-stin-epochi-toy-koronoioy-telos-anochis-apo-polloys-dimoys-ti-lene-oi-magazatores.7658001.html