Γιατί όχι υποχρεωτικό κράνος: Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλασίας

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ECF)  δεν είναι εναντίον ατόμων που επιλέγουν να φορούν κράνος, εντούτοις είναι ενάντια στους υποχρεωτικούς νόμους για την χρήση κράνους και την προώθηση του προκαλώντας σοκ-τρόμο. Το πράττουμε αυτό μέσω της παροχής υποστήριξης στα μέλη μας, αλλά και μέσω της συμμετοχής σε ένα ευρύ φάσμα διακρατικών φόρουμ. Η ECF αντιτίθεται σε υποχρεωτικούς νόμους κράνους επειδή: Αποθαρρύνουν την ποδηλασία, απεικονίζοντας την ως ασυνήθιστα επικίνδυνη - είναι    λιγότερο πιθανό να σκοτωθείτε σε ένα μίλι ποδηλασίας από ένα μίλι περπατήματος (Wardlaw 2002). https://www.industrializedcyclist.com/actualrisks.pdf Μια πολύ σεβαστή ανασκόπηση της βιβλιογραφίας αναφέρει: Όταν ο κίνδυνος τραυματισμού του κεφαλιού, του προσώπου ή του τραχήλου ερευνάτε ως σύνολο, τα κράνη ποδηλάτων παρέχουν μικρό προστατευτικό αποτέλεσμα. Αυτό το μικρό αποτέλεσμα είναι εμφανές μόνο σε παλαιότερες μελέτες. Νέες μελέτες, οι οποίες συνοψίζονται με ένα μοντέλο ανάλυσης τυχαίων επιπτώσεων, δεν δείχνο

Προβολές Ελεύθερου Σώματος στη ταράτσα της Youthfully Yours


Η φυσιολατρική ομάδα Gymnosophy και η Youthfully Yours GR, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων για την 11η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία | World Naked Bike Ride 2018, σας καλούν στις Προβολές Ελεύθερου Σώματος, με 1 ντοκιμαντέρ + 1 ταινία, στην υπέροχη δροσερή ταράτσα της Youthfully Yours στην Κανάρη 1 (περιοχή Μπότσαρη).

• “Η Κόρη Μου η Έφηβη Γυμνίστρια” (UK 2012 - 47’ - Channel 4, αγγλική γλώσσα, ελληνικοί Υπότιτλοι).
H Μόλι και o Αλέξ, είναι ανάμεσα σε έναν αυξανόμενο αριθμό εφήβων και εικοσάρηδων που αγκαλιάζουν τον κόσμο του δημόσιου γυμνισμού.

• "La Fonte des neiges" (FR 2009 - 26', γαλλική γλώσσα, ελληνικοί υπότιτλοι).
Ο Λέο αναγκάζεται να ακολουθήσει τη μητέρα του σε μια κατασκήνωση γυμνιστών. Όπως και τα περισσότερα αγόρια στην ηλικία των 12-13 ετών, το να είναι γυμνός σε δημόσια θέα, του είναι ελάχιστα ελκυστικό, και έτσι διαμαρτύρεται φορώντας επιπλέον στρώματα ρουχισμού. Αυτό μέχρι να συναντήσει μια ιδιαίτερη κοπέλα, που κυριεύει την καρδιά του και απελευθερώνει τις αναστολές του.

** Σας υπενθυμίζουμε να συμμετέχετε στην 11η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, μια γιορτή για το Ποδήλατο | Περιβάλλον | Ελεύθερο Σώμα.
fb εκδήλωση www.facebook.com/events/383142872189147/

Website www.gymnosophy.gr