ΓΥΜΝΟΣΤΗΘΗ ΙΣΟΤΗΤΑ – Ισπανική Καμπάνια +video

φώτο: αριστερά «Αυτή η θηλή είναι ελεύθερη» / δεξιά «Αυτή δεν είναι»

Οι γυναίκες πρέπει να κολυμπούν γυμνόστηθες στις δημόσιες πισίνες για να σταματήσει η σεξουαλικοποίηση του σώματός τους και να καταπολεμηθούν οι διακρίσεις, η νέα καμπάνια στην Καταλονία Ισπανίας μετά από καταγγελία δύο γυναικών που τους είπαν να καλύψουν το στήθος τους.

Οι διακρίσεις αυτές ξεκινούν από νεαρή ηλικία όταν τα κορίτσια φορούν μπικίνι, και πρέπει να καλύπτουν το στήθος τους σε όλη τους τη ζωή.

Το βίντεο ξεκινά με μια γυμνόστηθη φωτογραφία ενός άνδρα με το κείμενο να λέει «Αυτή η θηλή είναι ελεύθερη». Στη συνέχεια, εμφανίζεται μια γυμνόστηθη γυναίκα που καλύπτει το στήθος της με το χέρι της. «Αυτή δεν είναι» λέει το κείμενο. «Είναι έτσι από τότε που μπορείτε να θυμηθείτε» συνεχίζει, δείχνοντας μια κοπέλα να βουτά σε μια πισίνα.

«Το ότι πρέπει να καλύπτεις το στήθος σου δεν είναι φυσιολογικό, είναι διάκριση. Γι’ αυτό την παγκόσμια ημέρα τόπλες, σας υπενθυμίζουμε τα δικαιώματά σας» αναφέρει το κείμενο, ενώ δείχνει ένα ροζ μπικίνι να βρίσκεται στο έδαφος δίπλα σε μια πισίνα.

Η καμπάνια από το Τμήμα Ισότητας και Φεμινισμού της Καταλονίας, έρχεται μετά την έναρξη της καλοκαιρινής διαφημιστικής εκστρατείας της κυβέρνησης της Ισπανίας με σλόγκαν «Το καλοκαίρι ανήκει και σ’ εμάς» και μια αφίσα που περιλαμβάνει πέντε γυναίκες διαφορετικού βάρους, σωματότυπου, ηλικίας και εθνικότητας (ανάμεσά τους και μια τόπλες γυναίκα που έχει υποβληθεί σε μαστεκτομή) να απολαμβάνουν τη μέρα τους στην παραλία, η καμπάνια έχει στόχο να καταπολεμήσει τα στερεότυπα που καταπιέζουν τις γυναίκες.

👉 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

κλικ εδώ: https://twitter.com/i/status/1561997417209380865

πηγή:

Posted

in

,

Tags: