βιβλίο: ΖΩΑ – ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ή ΠΡΟΣΩΠΑ; | ελεύθερο e-book

Οι περισσότεροι άνθρωποι κατακρίνουν την αχρείαστη πρόκληση οδύνης στα ζώα, παράλληλα όμως συμβάλλουν και οι ίδιοι σε αυτή για ασήμαντους λόγους. Στο παρόν δοκίμιο ο συγγραφέας αναδεικνύει τις αιτίες αυτής της ηθικής ασυνέπειας, εξετάζοντας τους τρόπους με τους οποίους έχει επιχειρηθεί ιστορικά η προστασία των ζώων και περιγράφοντας πώς η ιδιοκτησιακή υπόσταση ενός όντος εξασφαλίζει την υποτέλειά του. Πάνω σε αυτή τη βάση, μας καλεί εν τέλει να κάνουμε τις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται για να συμβαδίζουν οι πράξεις μας με την ηθική μας κρίση.

Ο Gary L. Francione (γεν. 1954) είναι διακεκριμένος Καθηγητής Νομικής και Katzenbach Scholar Νομικής και Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ράτζερς. Είναι επίσης Επισκέπτης Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Λίνκολν και Επίτιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ανατολικής Αγγλίας. Έχει γράψει 14 βιβλία και ζει με τα σκυλιά του, τα οποία αποκαλεί «μη ανθρώπινους πρόσφυγες».

Εκδόσεις Κυαναυγή | σελίδες: 76 | isbn: 978-618-5621-04-9

ΕΛΕΥΘΕΡΟ E-BOOK | ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ

Δεδομένου ότι οι τίτλοι της παρούσας σειράς προσφέρονται σε τιμή κόστους παραγωγής και δεδομένης της κάθετης αύξησης της τιμής του χαρτιού, το συγκεκριμένο βιβλίο βγαίνει ως e-book χωρίς αντίτιμο. Μπορείτε να το κατεβάσετε σελιδοποιημένο από εδώ:
https://www.kianavgi.gr/el/biblia/dokimia/peri-zoon/zoa-idioktisia-i-prosopa

Ωστόσο, συνιστούμε και ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες να προσφέρουν το ποσό που θα αναλογούσε στο συγκεκριμένο βιβλίο σε κάποιο καταφύγιο ζώων της επιλογής τους. Ενδεικτικά προτείνουμε:
το καταφύγιο του Θέμη που φιλοξενεί οικόσιτα ζώα
https://www.facebook.com/veganfamily.gr ή
το Κέντρο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής https://www.facebook.com/keppazgr/posts/2519638261502100

Posted

in

, , ,

Tags: