Η παγκόσμια αντιμετώπιση του κορονοϊού, έδωσε το έναυσμα για μία πρωτοφανή επίθεση στο σύνολο των πολιτισμικών και πολιτικών αξιών, που καθιερώθηκαν ως κοινωνικά και ατομικά "δικαιώματα" από τη Γαλλική επανάσταση και εντεύθεν. Στο ανά χείρας βιβλίο θα μελετηθούν οι κοινωνικές επιπτώσεις αυτής της επίθεσης από κράτος, Μ.Μ.Ε. και "ειδικούς" στον "πολιτικό ανθρωπισμό".
Η αφετηρία της μελέτης είναι φιλοσοφική, καθώς δεν μπορεί να απουσιάζει η Φιλοσοφία από τέτοιας κλίμακας γεγονότα. Παραφράζοντας ελαφρώς την αρχαιοελληνική επιταγή: “αρχή Φιλοσοφίας η των ονομάτων επίσκεψις”, θα ακολουθήσουμε στο βιβλίο τον “χρυσούν κανόνα” και θα ασχοληθούμε αρκετά με το εν χρήσει -και καταχρήσει- λεξιλόγιο του συρμού.
Για να γίνουν κατανοητά τα παραπάνω, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι συχνά, σε τέτοιους ταραγμένους καιρούς, αδόκιμοι όροι επιβάλλονται στις μάζες, εν είδει γκεμπελικών συνθημάτων, δημιουργώντας δυνητικά πολιτισμικά υβρίδια, στην περίπτωσή μας αρνητικού χαρακτήρα (π.χ. ο νεολογισμός “ψεκ”).
Οι σκοποί προφανείς, με έναν κυρίαρχο, την πρόκληση τρόμου και απελπισίας εν όψει ενός διαχειρίσιμου, κατά τα άλλα, κινδύνου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
ΠΕΡΙΟΧΟΜΕΝΑ:
-Ευχαριστίες
-Πρόλογος
-Εισαγωγή
-Η “πύρρειος νίκη” της Φιλοσοφίας
-Ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού
-Μόνιμο lockdown στα Πανεπιστήμια
-Η διαχείριση της επιδημίας ως πολιτειακό ζήτημα
-Η λυσσαλέα επίθεση του αντι-ανθρωπισμού
-Η διάσωση του πολιτικού ανθρωπισμού
-Επίλογος
-Βιβλιογραφία
ISBN13: 9789609446341
Εκδόσεις/κύκλος δράσης για τον ελευθεριακό κοινοτισμό
Εκδότης: ΙΣΝΑΦΙ
Χρονολογία Έκδοσης: Οκτώβριος 2021
Αριθμός σελίδων: 112