ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ 2024 προς Πολιτικά Κόμματα

Εν όψει των Ευρωεκλογών 2024 η φυσιολατρική συλλογικότητα Gymnosophy απεύθυνε στα υποψήφια πολιτικά κόμματα το παρακάτω ερωτηματολόγιο με 5 προτάσεις για το ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ, ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΠΑΝΔΗΜΙΑ, το οποίο δημοσιοποιεί στην ιστοσελίδα, τα κοινωνικά δίκτυα, το newsletter και τα ΜΜΕ.
ενημέρωση 7/6: Είναι λυπηρό για την δημοκρατία μας το γεγονός πως όλα τα πολιτικά κόμματα του προοδευτικού χώρου που απευθυνθήκαμε: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΜΕΡΑ25, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μας να ανταποκριθούν, τελικά αδιαφόρησαν να απαντήσουν στις προτάσεις που θέσαμε.

Η κρίση της δημοκρατίας και του προοδευτικού χώρου περνάει πρώτα από τα κόμματα, τα οποία δυστυχώς φαίνεται να μην έχουν τα αντανακλαστικά που χρειάζονται ώστε να αφουγκραστούν τους πολίτες και τις ανησυχίες τους, αποφεύγοντας να πάρουν θέση ώστε να υπάρχει και λογοδοσία.

Είναι σημαντικό να ψηφίζουμε κόμματα και πολιτικούς από τα οποία έχουμε λάβει δημόσιες δεσμεύσεις για θέματα που μας αφορούν, ιδιαίτερα σε μια ανιπροσωπευτική "δημοκρατία", χωρίς κοινωνικό έλεγχο και ανακλητότητα, με ιστορικό ανατροπής δημοψηφίσματος, και χωρίς ήθος ανάληψης ευθυνών.

Δεσμεύεται το πολιτικό σας κόμμα και οι Ευρωβουλευτές σας να υποστηρίξουν τις παρακάτω προτάσεις;

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ:
Το ερωτηματολόγιο περιέχει 5 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Α-Β-Γ-Δ-Ε που απεθύνονται για απάντηση επίσημα από κάθε πολιτικό κόμμα και όχι από μεμονωμένους ευρωβουλευτές.

Οι προτάσεις Α-Β-Γ εκτός από την απάντηση που ζητάμε από κάθε πολιτικό κόμμα, περιλαμβάνουν επιπλέον και καμπάνιες για υπογραφή που απευθύνονται και σε ευρωβουλευτές. Η υπογραφή στις καμπάνιες δεν σημαίνει πως απαντήθηκε η ερώτηση.

Οι απαντήσεις στις προτάσεις αναμένονται στο info@gymnosophy.gr έως και την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 τα μεσάνυχτα.


Α) Να υπογράψετε και να προωθήσετε το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ “Αλλάζω ταχύτητα για την Ευρώπη”.

Το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης έχει πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία όπως: αντιμετώπιση της αέριας ρύπανσης, κλιματικής αλλαγής, ηχορύπανσης, κυκλοφοριακού & στάθμευσης, τροχαίων εγκλημάτων, έκτακτης ανάγκης (π.χ. εκκένωση περιοχών λόγω σεισμού), πανδημίας, υγειονομικού & ασφαλιστικού κόστους, και της οικονομικής ύφεσης. Επιπλέον συμβάλει στην απεξάρτηση από ορυκτά καύσιμα τα οποία έχουν επιπλέον επιπτώσεις στο περιβάλλον λόγω εξορύξεων, μεταφοράς και διύλισης, αλλά και γεωπολιτικών πόλεμων για τον έλεγχο των πόρων με θύματα & πρόσφυγες.

Το παρακάτω μανιφέστο από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλασίας ECF είναι για να υπογράψουν οι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές 2024, ώστε να ξεκλειδώσουν τα οφέλη της ποδηλασίας για όλους τους πολίτες της Ε.Ε,

ΕΞΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΕΩΣ ΤΟ 2030:

1)Κάντε το ποδήλατο κορυφαία πολιτική προτεραιότητα της ΕΕ για τις μεταφορές.

2)Δώστε τη δυνατότητα σε περισσότερα άτομα να κάνουν ποδήλατο πιο συχνά.

3)Διαθέστε κονδύλια της ΕΕ για τη δημιουργία περισσότερων υποδομών ποδηλασίας.

4)Συλλέξτε περισσότερα δεδομένα για το ποδήλατο στην Ευρώπη.

5)Υποστηρίξτε την περαιτέρω ανάπτυξη του EuroVelo.

6)Έκκληση για ασφαλέστερους δρόμους και ασφαλέστερα μηχανοκίνητα οχήματα.

➤ Πέρα από την απάντηση του κόμματος που θα δημοσιευθεί παρακάτω, διαβάστε τις λεπτομέρειες και ζητήστε από τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές να υπογράψουν εδώ:
https://www.gymnosophy.gr/vote-bike-manifesto-2024/

Περισσότερα:
➤ Ψήφισμα: ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΤΩΡΑ
https://www.gymnosophy.gr/safe-cycling-network-now/
➤ Ευρωπαϊκοί Ποδηλατόδρομοι EuroVelo – επίσημη σελίδα:
https://en.eurovelo.com/
➤ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ BYPAD
https://www.gymnosophy.gr/bypad/
➤ ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ – ΟΡΑΜΑ ΜΗΔΕΝ
https://www.gymnosophy.gr/vision-zero/
➤160 φορείς ζητούν: 30χλμ/ω όριο στις κατοικημένες περιοχές ΤΩΡΑ! Υπογράψτε και εσείς!
https://www.gymnosophy.gr/30kmh-orio-sign/
➤ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! Η Ελλάδα εκτός μάχης.
https://www.gymnosophy.gr/cycling-coronavirus/
➤ Υπάρχει ήδη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δικτύου ποδηλατοδρόμων για την Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του προγράμματος URBACT III. Στο σύνδεσμο το πρόγραμμα μαζί με τις προτάσεις μας.
https://www.gymnosophy.gr/urbact-iii-proposals/
➤ Πως η Σεβίλλη έκανε σε 1 χρόνο 64χλμ ποδηλατοδρόμων και σε 7 χρόνια έφτασε τα 150χλμ.
Έρευνα: ΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ +video
https://www.gymnosophy.gr/seville-safe-cycling-roads/


Β) Να υπογράψετε και να προωθήσετε την ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

Ως συνέχεια της συμφωνίας UNFCCC/Παρισιού, η πρωτοβουλία για τη Συμφωνία Φυτικής Διατροφής είναι μια εκστρατεία βάσης που έχει σχεδιαστεί για να θέσει τα συστήματα τροφίμων στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης της κλιματικής κρίσης.

Με βάση τη δημοφιλή Συμφωνία για τα ορυκτά καύσιμα, η συμφωνία με βάση την φυτική διατροφή στοχεύει να σταματήσει την εκτεταμένη υποβάθμιση των κρίσιμων οικοσυστημάτων που προκαλούνται από την Κτηνοτροφία και να προωθήσει τη μετάβαση σε πιο υγιεινές, βιώσιμες φυτικές δίαιτες…

➤ Πέρα από την απάντηση του κόμματος που θα δημοσιευθεί παρακάτω, διαβάστε τις λεπτομέρειες και ζητήστε από τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές να υπογράψουν εδώ:
https://www.gymnosophy.gr/plant-based-treaty/

περισσότερα:
➤ ΕΩΣ 51% ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ!
https://www.gymnosophy.gr/animal-agriculture-climate-change/
➤ ντοκιμαντέρ COWSPIRACY: Το μυστικό της αειφορίας
https://www.gymnosophy.gr/cowspiracy-the-sustainability-secret/
➤ UN livestock emissions report seriously distorted our work, say experts | Climate crisis
https://www.theguardian.com/environment/2024/apr/19/un-livestock-emissions-report-seriously-distorted-our-work-say-experts
➤ Plant based diets combat climate change – WTW
https://www.wtwco.com/en-hk/insights/2024/05/what-if-plant-based-diets-were-adopted-to-combat-climate-change
➤ Μελέτη BMJ: ΟΙ ΦΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ ΕΙΧΑΝ 73% ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΡΙΑΣ ΕΩΣ ΣΟΒΑΡΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΚΟΒΙΝΤ
https://www.gymnosophy.gr/bmj-plant-based-diets-kovid/
➤ ΖΩΟΦΑΓΙΑ & ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
https://www.gymnosophy.gr/animal-diet-health-issues/
➤ Βιβλίο: THE CHINA STUDY – Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΣΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΥΓΕΙΑΣ
https://www.gymnosophy.gr/china-study-book/
➤ Βιβλίο: ΑΙΩΝΙΑ ΤΡΕΜΠΛΙΝΚΑ – Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα και το Ολοκαύτωμα
https://www.gymnosophy.gr/eternal-treblinka-book/
➤ βιβλίο: ΟΙΚΟΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ
https://www.gymnosophy.gr/ecofeminism-book/


Γ) Να υπογράψετε και να προωθήσετε την δημιουργία “ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ” – αντίστοιχες Natura για τον άνθρωπο.

Διεκδικούμε το δικαίωμα στην Ελεύθερη και Υπεύθυνη Κατασκήνωση και τον Γυμνισμό, την νομιμοποίηση τους, και την περαιτέρω προστασία και ενίσχυση τους, με την δημιουργία δικτύου “Περιοχών Ελεύθερης Φυσικής Διαβίωσης”, στις οποίες ο άνθρωπος θα έρχεται σε επαφή με την ανέγγιχτη φύση ελεύθερος, χωρίς εγκαταστάσεις, ρεύμα, τουριστική οργάνωση, εμπορική εκμετάλλευση, κυνηγετική και αλιευτική δραστηριότητα.

➤ Πέρα από την απάντηση του κόμματος που θα δημοσιευθεί παρακάτω, διαβάστε τις λεπτομέρειες και ζητήστε από τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές να υπογράψουν εδώ:
https://www.gymnosophy.gr/free-camp-nudism/


Δ) Να προωθήσετε την ειρήνη απαιτώντας κατάπαυση του πυρός, κυρώσεις στο Ισραήλ, αναγνώριση της Παλαιστίνης, λύση δυο κρατών.

Μετά και την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου με την οποία ζητεί από το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική του επιχείρηση, είναι σαφές πως σε περίπτωση ανυπακοής από το Ισραήλ, η Ε.Ε πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις. Επιπλέον η αναγνώριση της Παλαιστίνης και η λύση των δυο κρατών είναι η μόνη λύση που μπορεί να οδηγήσει μακροπρόθεσμα στην ειρήνη στην περιοχή.

περισσότερα:
➤ Γάζα: Το Διεθνές Δικαστήριο καλεί το Ισραήλ να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα. – Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ – Greece
https://unric.org/el/γάζα-το-διεθνές-δικαστήριο-καλεί-το-ισ/


E) Πανδημία: Να διασφαλίσετε την αυτοδιάθεση του σώματος, την διαφάνεια των σχέσεων Ε.Ε με φαρμακοβιομηχανίες, τα ανοιχτά επιστημονικά δεδομένα, την μη υποχρέωση του Global Health Certificate.

Κατά την διάρκεια της πανδημίας ΚΟΒΙΝΤ-19 επιβλήθηκαν ακραία μέτρα περιορισμού αλλά και παραβίασης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας όπως:

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί μέσω:
-της αναστολής εργασίας με μηδενικές αποδοχές και μη δυνατότητα εργασίας αλλού για τους υγειονομικούς (η οποία οδήγησε σε αυτοκτονία οδοντίατρου).
-της επιβολής προστίμου 100ευρώ/μήνα για τα άτομα ηλικίας 60+.
-τον διαχωρισμό & αποκλεισμό από την κοινωνική ζωή, συναυλίες, θέατρα, σινεμά, φεστιβάλ, συνεδρία και άλλες εκδηλώσεις, αλλά και μπαρ-καφέ, εστιατόρια, με την εφαρμογή του ΚΟΒΙΝΤ Pass.
-την μείωση μισθού με την τακτική υποχρεωτική διεξαγωγή τεστ τα όποια πλήρωναν από την τσέπη τους οι εργαζόμενοι, αλλά και άτομα για να ταξιδέψουν.

Η ενημερωμένη συναίνεση και η άρνηση μιας ιατρικής πράξης είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα και κατακτήθηκε με τον Κώδικα της Νυρεμβέργης, ως αποτέλεσμα της δίκης των θηριωδιών των ναζιστών, και προβλέπει και η Σύμβαση Οβιέδο, η Παγκόσμια Διακήρυξη για την Βιοηθική και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της UNESCO (OHE), όπως και η Ελληνική νομοθεσία με τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.

Είναι ηθική και συνταγματική μας υποχρέωση μας να προασπίσουμε το δικαίωμα αυτό της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης του σώματος ώστε να μην επαναληφθούν τα πιο σκοτεινά μονοπάτια της ανθρωπότητας.

Η Ιατρική οφείλει να είναι εξατομικευμένη, ανάλογα με την προσωπική κατάσταση υγείας (σωματικής και ψυχικής) του κάθε ατόμου χωριστά, και καμία ιατρική πράξη δεν μπορεί να εκτελείται οριζοντίως, αλλά και να μην παίρνει υπόψη τις διαφορετικές αξίες, ιδεολογίες και απόψεις για την ζωή, την θεραπεία και τον θάνατο.

Επιπλέον τα εμβόλια ΚΟΒΙΝΤ δεν σχεδιάστηκαν και δεν σταματούσαν την μετάδοση, και άρα δεν υπήρχε καν ζήτημα ανόσιας της αγέλης και αλληλεγγύη ως προς τρίτους.

Στον αντίποδα οι παρενέργειες των εμβολίων ΚΟΒΙΝΤ υποτιμήθηκαν και όσο σπάνιες και αν είναι, τα άτομα αυτά και οι συγγενείς τους τις βίωσαν 100%, και αντί να έχουν φροντίδα, να μελετηθούν, και να αποζημειωθούν…. τους περιθωριοποίησαν για να μην κάνουν κακό στην φήμη των εμβολίων.

Οι μυστικές συμφωνίες της Ε.Ε με τις φαρμακοβιομηχανίες καθώς και συζητήσεις επιτροπών πρέπει να γίνονται με πλήρη διαφάνεια και με πλήρη πρακτικά, καθώς και όλα τα επιστημονικά δεδομένα να είναι ελεύθερα προς την επιστημονική κοινότητα και κάθε ενδιαφερόμενο.

Επιπλέον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υιοθέτησε το σύστημα ψηφιακής πιστοποίησης της ΕΕ για τον KOVID-19 για να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο σύστημα, το Global Digital Health Certification Network, το οποίο όμως πρέπει να διασφαλιστεί πως δεν θα γίνει πότε υποχρεωτικό, αλλά και οι κατευθυντήριες οδηγίες του ΠΟΥ δεν θα είναι δεσμευτικές από τα κράτη.

Περισσότερα:

➤ “Υποχρεωτικός Εμβολιασμός Δίκαιο και Βιοηθική”
https://www.gymnosophy.gr/emvolia-bioethics/

➤ Five reasons why KOVID herd immunity is probably impossible | NATURE
https://www.nature.com/articles/d41586-021-00728-2

➤ Shedding of infectious ΣΑΡΣ-ΚΟΒ-2 despite vaccination | PLOS Pathogens
https://journals.plos.org/plospathogens/article?id=10.1371/journal.ppat.1010876

➤ Censorship and Suppression of Kovid-19 Heterodoxy: Tactics and Counter-Tactics
https://link.springer.com/article/10.1007/s11024-022-09479-4

➤ Evidence does not justify mandatory vaccines – everyone should have the right to informed choice | The BMJ
https://www.bmj.com/content/375/bmj.n2957/rr-1

➤ KOVID-19: stigmatising the unvaccinated is not justified – The Lancet
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)02243-1/fulltext

➤ Does the FDA think these data justify the first full approval of a Kovid-19 vaccine? | British Medical Journal
https://blogs.bmj.com/bmj/2021/08/23/does-the-fda-think-these-data-justify-the-first-full-approval-of-a-covid-19-vaccine/

➤ Kovid-19: Researcher blows the whistle on data integrity issues in Pfizer’s vaccine trial | The BMJ
https://www.bmj.com/content/375/bmj.n2635

➤ μΡΝΑ: Vaccine or Gene Therapy? The Safety Regulatory Issues
https://www.mdpi.com/1422-0067/24/13/10514

➤ US state vaccine mandates did not influence KOVID-19 vaccination rates but reduced uptake of KOVID-19 boosters and flu vaccines compared to bans on vaccine restrictions | PNAS
https://www.pnas.org/doi/10.1073/pnas.2313610121

➤ Αυξανόμενος κίνδυνος ΚΟΒΙΝΤ με τον χρόνο, και με όσες περισσότερες δόσεις εμβολίου! Αποτελεσματικότητα δισθενούς εμβολίου 29% ΒΑ.4/5-, 20% BQ-, 4% XBB.
https://academic.oup.com/ofid/article/10/6/ofad209/7131292

➤ Pfizergate: Η αναβολή της δίκης δίνει ανάσα στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
https://www.euractiv.gr/section/evropaika-diethni/news/pfizergate-i-anavoli-tis-dikis-dinei-anasa-stin-oyrsoyla-fon-nter-laien/

➤ EU Digital KOVID Certificate – European Commission
https://commission.europa.eu/strategy-and-policy/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_en

Tags: