ΖΩΟΦΑΓΙΑ & ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τα ζωικά προϊόντα είναι υπεύθυνα για μία σειρά πρόωρων θανάτων και νοσημάτων που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής, μεταξύ άλλων συνδέονται: με καρκινογένεση, καρδιοπάθειες, διαβήτη, εγκεφαλικά, παχυσαρκία, αθηροσκλήρυνση, στεφανιαία νόσο, νεφρική ανεπάρκεια, εγκεφαλικά επεισόδια, στυτική ανδρική δυσλειτουργία, πρόωρη γήρανση, επιθετικές λοιμώξεις, αποφρακτικής αγγειοπάθειας, καρκινώματα, γαστρεντερικά προβλήματα, οστεοπόρωση, αυξήσεις του ουρικού οξέος, νεφρολογικά προβλήματα, μεταβολικό σύνδρομο, υπέρταση κ.α.

Επιπλέον επίκαιρη λόγω της νέας επιδημίας που για ακόμα μια φορά ξεπήδησε από ζώο στον άνθρωπο. Η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων έπασχαν παράλληλα από άλλα νοσήματα τα οποία συνδέονται με την κατανάλωση ζωικών προϊόντων. Επιπλέον σημαντικό είναι το πρόβλημα από τα υπερ-ανθεκτικά μικρόβια τα οποία μεταλλάσσονται λόγω της υψηλής πρόσληψης αντιβιοτικών μέσω των ζώων.

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΟΥ) ΚΑΤΕΤΑΞΕ ΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ & ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ

Η ομάδα των ερευνητών ταξινόμησε την κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος ως «καρκινογόνο για τον άνθρωπο» (group 1A) με βάση επαρκή στοιχεία για καρκίνο του παχέος εντέρου. Επιπλέον, διαπιστώθηκε θετική συσχέτιση με την κατανάλωση μεταποιημένου κρέατος για τον καρκίνο του στομάχου. Η ομάδα εργασίας ταξινόμησε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος ως “πιθανώς καρκινογόνο για τον άνθρωπο” (Group 2Α). Κατά την αξιολόγηση αυτή, η ομάδα των ερευνητών έλαβε υπόψη όλα τα σχετικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των σημαντικών επιδημιολογικών δεδομένων που δείχνουν μια θετική συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και του καρκίνου του παχέος εντέρου και των ισχυρών μηχανιστικών στοιχείων. Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος συσχετίστηκε επίσης θετικά με το πάγκρεας και με τον καρκίνο του προστάτη.

👉 Lancet: Καρκινογένεση κατανάλωσης κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος.
“Carcinogenicity of consumption of red and processed meat”. The Lancet Oncology. Vol. 16. 2015

👉 Το International Agency for Research on Cancer (IARC) Monographs αξιολογεί την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένου κρέατος.
“IARC Monographs evaluate consumption of red meat and processed meat”. World Health Organization International Agency for Research on Cancer. PRESS RELEASE N.240. Oct. 2015

👉 ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ‘ΚΡΕΑΤΟΣ’;
https://www.gymnosophy.gr/katanalwsh-kreatos/

👉 ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ:
https://www.plantbasednt.gr/galaktomika

👉 Ανησυχίες για την υγεία σχετικά με τα γαλακτοκομικά προϊόντα

https://www.pcrm.org/good-nutrition/nutrition-information/health-concerns-about-dairy

👉 ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΨΑΡΙΑ:

{Τα υψηλά επίπεδα τοξινών, λιπών, και χοληστερόλης, σε συνδυασμό με έλλειψη φυτικών ινών, κάνουν το ψάρι μια φτωχή διατροφική επιλογή.} -Ενημερωτικό Δελτίο από την Επιτροπή Ιατρών για Υπεύθυνη Ιατρική.

{Η κατανάλωση ψαριών είναι η κυριότερη πηγή έκθεσης σε βαρέα μέταλλα και άλλους μολυσματικούς παράγοντες και συχνά αποτελεί αντικείμενο κυβερνητικών συμβουλών για κινδύνους για την υγεία. Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι προωθούν την κατανάλωση ψαριών ως τον καλύτερο τρόπο ενσωμάτωσης ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στη διατροφή…}

https://p.widencdn.net/zsvtil/Health-Concerns-About-Fish-Fact-Sheet

👉 Κορονοϊός- Γρίπη α : Τα αντιβιοτικά θέριεψαν τους ιούς που μας σκοτώνουν.

Οι υπερ-ιοί (μικροοργανισμοί) που εμφανίζουν αντιμικροβιακή αντοχή σε ποσοστό υψηλότερο από 50% στα κυριότερα αντιμικροβιακά φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην Ιατρική συναντώνται στις φάρμες εντατικής εκτροφής ζώων παραγωγής τροφίμων σε όλο τον κόσμο, με τις Ασία, Ινδία, Αφρική να θεωρούνται οι χώρες που αντιμετωπίζουν εντονότερα το πρόβλημα. Ακόμα δηλαδή και αν δεν έχετε πάρει κάποιο αντιβιοτικό αρκεί να τρώτε ζωικά για να γεμίζετε τον οργανισμό σας αντιβιοτικά.
https://www.flash.gr/greece/1571224/koronoios-gripi-a-ta-antibiotika-theriepsan-toys-ioys-poy-mas-skotwnoyn


ΠΗΓΕΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ “WHAT THE HEALTH” (2017)

Δείτε λεπτομέρειες και το Ντοκιμαντέρ εδώ:
https://www.gymnosophy.gr/what-the-health/

ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 350 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΔΙΑΒΗΤΗ

“Diabetes Atlas”. International Diabetes Federation. 

World Health Organization. “GLOBAL REPORT ON DIABETES”. 2016 

1 ΣΤΑ 3 ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΔΑΠΑΝΑΤΑΙ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΔΙΑΒΗΤΗ

The Diabetes Care Project. “Diabetes Fast Facts”. 

1 ΣΤΑ 10 ΔΟΛΑΡΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΔΑΠΑΝΑΤΑΙ ΓΙΑ ΆΤΟΜΑ ΜΕ ΔΙΑΒΗΤΗ

American Diabetes Association. “THE STAGGERING COSTS OF DIABETES IN AMERICA”. 

 ΈΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΆΝΘΡΩΠΟ

Aubrey, Allison. “Bad day for bacon: Processed Meats Cause Cancer WHO Says”. npr: the salt. Oct. 2015

“Carcinogenicity of consumption of red and processed meat”. The Lancet Oncology. Vol. 16. 2015  

“IARC Monographs evaluate consumption of red meat and processed meat”. World Health Organization International Agency for Research on Cancer. PRESS RELEASE N.240. Oct. 2015

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΗΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΚΡΕΑΤΩΝ (!!!)

“Shopping List: Basic Ingredients for a Healthy Kitchen”. American Cancer Society

*Since the making of the film, The American Cancer Society has updated their guidelines to
“use meat as a side dish or flavor enhancer rather than as the focus of the meal.” 

ΣΤΙΣ ΗΠΑ 1 ΣΤΟΥΣ 4 ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ

“Statistics for Different Kinds of Cancer”. Center for Disease Control and Prevention

ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΥΠΕΡΒΑΡΟΙ ΕΙΤΕ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΙ

“Overweight and Obesity Statistics”. National Institute of Diabetes and Digestive Kidney Diseases 

ΤΟ 70% ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑΣ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΗΦΘΟΥΝ

Booth, Frank, et al “Lack of exercise is a major cause of chronic diseases”. Comprehensive Physiology 

“The Leading Causes of Death and Disability in The United States”. The Center for Disease Control and Prevention

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣOΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙA ΑΠO ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 10 ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΈΧΟΥΝ ΛΙΠΑΡΕΣ ΡΑΒΔΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ

Greger, M.D, Michael “Heart Disease Starts in Childhood”. NutritionFacts.org video. Volume 14. September 23rd, 2014

McGill Jr, Henry, et al “Origin of artherosclerosis in childhood and adolescence”. American Journal of Clinical Nutrition

ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ 1 ΣΤΟΥΣ 3 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΘΑ ΈΧΕΙ ΔΙΑΒΗΤΗ

“Number of Americans with Diabetes Projected to Double or Triple by 2050”. Center for Disease Control and Prevention

Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΥΨΗΛΗ ΣΕ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ‘Η ΖΑΧΑΡΗ

Greger, M.D, Michael “What Causes Insulin Resistance?” NutritionFacts.org video. Volume 33. January 6th, 2017

Μια φυτική διατροφή είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την πρόληψη, τη διαχείριση και ακόμη και την αναστροφή του διαβήτη τύπου 2.

“Diet and Diabetes: Recipes for Success”. Physicians Committee for Responsible Medicine 

Η κατανάλωση κρέατος ως παράγοντας κινδύνου για τον διαβήτη τύπου 2.

Barnard, Neal, et al “Meat Consumption as a Risk for Diabetes”. Nutrients. 2014 Feb: 6(2) 897-910

Διαταραχή της μιτοχονδριακής δραστηριότητας στην αντίσταση στην ινσουλίνη των ασθενών με διαβήτη τύπου 2.

Petersen, Kitt Falk, et al “Impaired Mitochondrial Activity in the Insulin- Resistant of Patients with Type 2 Diabetes”. The New England Journal of Medicine 2004;  350: 664-671 

Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ

Ahmadi-Abhari, Sara, et al “Dietary intake of carbohydrates and risk of type 2 diabetes:  The European Prospective Investigation into Cancer-Norfolk Study”. British Journal of Nutrition: (2012) 111, 342-352

Roberts, Christian K, et al “Effect of a diet and exercise intervention on oxidative stress, inflammation and monocyte adhesion in diabetic men”. Diabetes Research and Clinical Practice. 73 (2006) 249-259

ΕΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΗΤΗ, 19 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ

Leal, Jose, et al “Development of life-expectancy tables for people with type 2 diabetes”. European Heart Journal (2009) 30, 834-839

“Diabetes in the UK 2010: Key statistics on diabetes”. Diabetes UK

ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΞΗΣΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΤΑ 51%

Pan, An, et al “Red meat Consumption and risk of type 2 diabetes: 3 cohorts of US adults and an updated meta-analysis”. American Journal of Clinical Nutrition. August 2011 

Micha, Renata, et al “Unprocessed Red and Processed Meats and Risk of Coronary Artery Disease and Type 2 Diabetes- An Updated Review of the Evidence”. Current artherosclerosis reports. 2012 Dec;14(6): 515-524

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ (!!!)

https://www.diabetesfoodhub.org

“RECIPES FOR HEALTHY LIVING: Bacon-Wrapped Shrimp”. American Diabetes Association

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 17 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

“Heart Disease and Stroke Statistics”. American Heart Association

“Cardiovascular Diseases (CVDs)”. World Health Organization

ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΤΕΣΣΑΡΩΝ JUMBO ΑΕΡΙΩΘΟΥΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΩΡΑ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

“Boeing 747”. Wikipedia Math: Average Amount of people in a jumbo jet: 500

500 x 4 (jumbo jets per hour) = 2,000

2,000 x 24 (hours in a day) = 48,000

48,000 x 365 (days in a year) = 17,520,000 people

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛ, ΖΑΧΑΡΗΣ, ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΡΕΟΦΑΓΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων: Ρόλος άσκησης, διαιτητικές παρεμβάσεις, παχυσαρκία και διακοπή του καπνίσματος.

Buttar, Harpal S, et al. “Prevention of cardiovascular diseases: Role of exercise, dietary interventions, obesityand smoking cessation”. Experimental and Clinical Cardiology. 2005 Winter; 10(4): 229-249

Rimm, Eric B, et al “Moderate alcohol intake and lower risk of coronary heart disease: meta-analysis of effects on lipids and haemostatic factors”. British Medical Journal. Vol. 319; Dec. 1999

ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΟΞΙΝΕΣ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΝΕΚΡΗΣ ΣΑΡΚΑΣ, ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗΣ, ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ Ή ΠΑΡΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΤΗΡΙΩΝ.

Greger, M.D, Michael “Dead Meat Bacteria Endotoxin”. NutritionFacts.org video. Volume 9. July 6th, 2012

Erridge, Clett “The capacity of foodstuffs to induce innate immune activation of human monocytes in vitro is dependent on food content of stimulants of Toll- like receptors 2 and 4”. British Journal of Nutrition. (2011), 105, 15-23  

Η ΑΝΟΙΑ ΑΙΜΟΦΟΡΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΛΩΜΑ ΤΩΝ ΑΡΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ

Morris, Martha Claire, Tangney, Christine C, “Dietary fat composition and dementia risk”. Neurobiology of Aging. 2014 Sep; 35 Suppl 2: S59-S64

Η ΚΥΡΙΑ ΠΗΓΗ ΝΑΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Drewnowski, Adam & Rehm, Colin D “Sodium Intakes of US Children and Adults from Foods and Beverages by Location of Origin and by Specific Food Source”. Nutrients. 2013; 5(6): 1840-1855

“What are they pumping into your chicken?” Consumers Union

ΟΙ ΕΤΕΡΟΚΥΚΛΙΚΕΣ ΑΜΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ

“Chemicals in Meat Cooked at High Temperatures and Cancer Risk”. National Cancer Institute

Greger, M.D, Michael “Fast Food Tested for Carcinogens”. NutritionFacts.org video. Volume 3. November 18th, 2009

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΥΝΙΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ (!!!)

“Main Dishes”. American Cancer Society

ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ 4-ΠΛΑΣΙΟ ΡΙΣΚΟ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗΣ Ή ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Richman, Erin L, et al “Intakes of meat, fish, poultry and eggs andrisk of prostate cancer progression”. The American Journal of Clinical Nutrition. 2010 Mar; 91(3): 712-721

Η ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΠΗΓΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

“Cholesterol and Heart Disease”. Physician’s Committee for Responsible Medicine

ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ 1 ΑΥΓΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΚΟ ΟΣΟ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ 5 ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ

Greger, M.D, Michael “Eggs vs. Cigarettes in Artherosclerosis”. NutritionFacts.org video. Volume 12. March 11th, 2013

Baer, Heather J, et al “Risk Factors for Mortality in the Nurses’ Health Study: A Competing Risks Analysis”. American Journal of Epidemiology. Vol. 173, No. 3

Spence, J. David, et al “Egg yolk consumption and carotid plaque”. Artheroslcerosis xxx (2012) 1-5

TIME: EAT BUTTER. SCIENTISTS LABELED FAT THE ENEMY. WHY THEY WERE WRONG.

TIME: ΦΑΤΕ ΒΟΥΤΥΡΟ. ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΩΣ ΕΧΘΡΟ. ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ (!!!)

“Time: Eat Butter. Scientists Labeled Fat The Enemy. Why They Were Wrong”. Diet Doctor

Η ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΠΗΓΗ ΚΟΡΕΣΜΕΝΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

“Top Food Sources of Saturated Fat in the U.S.” Harvard T.H. Chan School of Public Health

Η ΚΥΡΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΩΝ ΚΟΡΕΣΜΕΝΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ (!!!)

Siri-Tarino, Patty W, et al “Meta-analysis ofprospective cohort studies evaluating the association of saturated fatwith cardiovascular disease”. American Journal of Clinical Nutrition 2010; 91: 535-46

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΥΓΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Katz, David L, et al “Egg consumption and endothelial function: a randomized controlled crossover trial”. International Journal of Cardiology 99 (2005) 65-70

Greger, M.D, Michael “Eggs & Arterial Function”. NutritionFacts.org video. Volume 18. May 14th, 2014

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΡΕΑΤΟΣ, ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ & ΑΥΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ

“Smoking and Health Proposal”. Truth Tobacco Industry Documents

ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ

Willett, Walter C, et al “Prevention of Chronic Disease by Means of Diet and Lifestyle Changes”.  Disease Control Priorities in Developing Countries. 2nd edition. Chapter 44

“Genes and human disease”. World Health Organization

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (!!!)

“Beef”. American Heart Association

“Pork”. American Heart Association

4 ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ: PCBs, ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ, ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ

“Fish”. Physicians Committee for Responsible Medicine

“Cholesterol in Fish”. Fatsecret

ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΑ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΥ

“What You Need to Know About Mercury in Fish and Shellfish”. U.S. Food & Drug Administration

ΟΙ ΤΟΞΙΝΕΣ ΒΙΟΣΥΣΣΩΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΑΡΚΑ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ

Greger, M.D, Michael “Cannibalistic Feed Biomagnification”. NutritionFacts.org video. Volume 3. December 8th, 2009

Doréa, José G “Vegetarian diets and exposure to organochlorine pollutants, lead and mercury”. The American Journal of Clinical Nutrition. 2004

“How Fertilizers Harm Earth More Than Help Your Lawn”. Scientific American

Romero, Jaime, et al “Antibiotics in Aquaculture-Use, Abuse and Alternatives”. Health and Environment in Aquaculture

ΤΟ 93% ΤΗΣ ΈΚΘΕΣΗΣ ΣΕ ΔΙΟΞΙΝΕΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

“Dioxins and Furans: The Most Toxic Chemicals Known to Science”. Energy Justice Network

“Toxic Substances Portal-Polychlorinated Biphenyls”. CDC: Agency for Toxic Substances & Disease Registry

“The Wrong Way to Detox”. NutritionFacts.org video

“Healthy Milk, Healthy Baby: Chemical Pollution and Mother’ Milk”. National Resources Defense Council

ΤΑ ΖΩΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΜΕ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ (GMO) ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΣΟΓΙΑ

“Contribution ofGM Technology to the Livestock Sector”. International Service for the Acquisition of Agri-Biotech Applications. Pocket K No. 11

Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Hernandez, Angel Rodriguez, et al “Consumption of organic meat does not diminish the carcinogenic potential associated with the intake of persistant organic pollutants (POPs)” Environmental Science and Pollution Research. April 2015

McMahon, Jeff “Radioactive Strontium Found in Hil, Hawaii Milk”. Forbes. April 27, 2011

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ (GMO) ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΖΩΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΑ ΖΩΑ

“How Pervasive are GMOs in Animal Feed?

ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΝΟΣΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

“Q & A: Diet, Arthritis and Autoimmune Diseases”. Michael Klaper, M.D. Nutrition-Based Medicine.

“Foods and Arthritis”. Physicians Committee for Responsible Medicine

Maslova, Ekaterina, et al “Low-fat yoghurt intake in pregnancy associated with increased child asthma and allergic rhinitis risk: a prospective cohort study”. Journal of Nutritional Science. 2012. July 6

Greger, M.D, Michael “Treating Multiple Sclerosis with the Swank MS Diet”. NutritionFacts.org video. Volume 15. September 25th, 2013

Yadav, Vijayshree, et al “Low-fat, plant-based diet in multiple sclerosis: A randomized controlled trial”. Multiple Sclerosis and Related Disorders 9 (2016) 80-90

“The Multiple Sclerosis and Diet Saga”. McDougall Newsletter.

Villagran-Garcia, Edna F, et al “Introduction of pasteurized/raw cow’s milk during the second semester of life as a risk factor of type 1 diabetes mellitus in school children and adolescents”. Nutricion Hospitalaria. 2015; 32(2): 634-637

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗ ΛΑΚΤΟΖΗ

“What is Lactose Intolerance?”. Physicians Committee for Responsible Medicine

“Lactose Intolerance”. Cleveland Clinic

Bloom, Gabrielle, Sherman, Paul W “Dairying barriers affect the distribution of lactose malabsorption”. Evolution and Human Behavior 26 (2005) 301.e1-301.e33

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΓΧΡΩΜΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΌΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ, ΏΣΤΕ ΝΑ ΩΦΕΛΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

“Men and Women”. United States Department of Agriculture ChooseMyPlate.gov.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΌ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

“Milk: Does it Really Do a Body Good?”. Jay Gordon, MD FAAP Feb. 23, 2010

Danby, F. William “Acne and milk, the diet myth, and beyond”. Journal of the American Academy of Dermatology 52(2):360-2 March 2005

Greger, M.D, Michael “National Dairy Council on Acne and Milk”. NutritionFacts.org video. Volume 8. May 10th, 2012

Dehghani, MD, Seyed-Mohsen, et al “The Role of Cow’s Milk Allergy in Pediatric Chronic Constipation: A Randomized Clinical Trial”. Iranian Journal of Pediatrics. 2012 Dec; 22(4): 468-474

Bondi, JD, MD, Steven A & Lieuw, MD, PHD, Kenneth “Excessive Cow’s Milk Consumption and Iron Deficiency in Toddlers”. Infant, Child & Adolescent Nutrition vol.1: no.3

Farahmand, Fatemeh “Cow’s Milk Allergy among Children with Gastroesophagael Reflux Disease”. Gut and Liver. 2011 Sep; 5(3): 298-301

“Milk Allergy”. Food Allergy Research & Education

ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΈΝΑ ΟΡΜΟΝΙΚΟ ΥΓΡΟ

“Study Suggests Full-Fat Dairy Products May Be Linked to Worse Survival” BreastCancer.org

Malekinejad, Haasan & Rezabakhsh, Aysa “Hormones in Dairy Foods and Their Impact on Public Health – A Narrative Review Article”. Iranian Journal of Public Health. 2015 Jun; 44(6): 742-758

ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΈΧΟΥΝ ΠΥΟΝ

“Determining U.S. Milk Quality Using Bulk Tank Somatic Cell Counts, 2013”. USDA APHIS Centers for Epidemiology and Animal Health Sep. 2014  

ΤΟ ΓΑΛΑ ΔΕΝ ΧΤΙΖΕΙ ΙΣΧΥΡΑ ΟΣΤΑ

Michaelsson, Karl, et al “Milk intake and risk of mortality and fractures in women and men: cohort studies”. British Medical Journal 2014, 349

Lanou, Amy Joy “Bone health in children”. British Medical Journal. 2006 Oct 14; 333(7252): 763-764

Feskanich, Diane, et al “Calcium, vitamin D, milk consumption, and hip fractures: a prospective study among postmenopausal women”. The American Journal of Clinical Nutrition. Feb 2003 vol. 77 no.2 504-511

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΈΧΟΥΝ ΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ

Dhanwal, Dinesh K, et al “Epidemiology of hip fracture: Worldwide geographic variation”. Indian Journal of Orthopaedics. 2011 Jan-Mar; 45(1): 15-22

“Global Consumption of Dairy Products”. Canadian Dairy Information Center. 

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Kroenke, Candyce H, et al “High-and Low-Fat Dairy Intake, Recurrence, and Mortality After Breast Cancer Diagnosis”. Journal of the National Cancer Institute. Volume 105, Issue 9, 1 may 2013

Hausen, Harold zur & Villiers, Ethel-Michele de “Daily cattle serum and milk factors contributing to the risk of colon and breast cancers”. International Journal of Cancer: 137, 959-967 (2015)

Karger “Consumption of Cow’s Milk and Possible Risk of Breast Cancer”. Breast Care (Basel). 2010 Mar; 5(1): 44-46

“Risk factors for prostate cancer”. Canadian Cancer Society

Gao, Xiang, et al “Prospective Studies of Dairy Product and Calcium Intakes and Prostate Cancer Risk: A Meta-Analysis”. Journal of the National Cancer Institute, Vol. 97, No. 23, Dec. 7, 2005

ΜΟΝΟ ΤΟ 5-10% ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΟ

“Family Cancer Syndromes”. American Cancer Society

“The Genetics of Cancer”. Natinal Cancer Institute

ΟΛΕΣ ΟΙ ΖΩΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΟΡΜΟΝΗ IGF-1

Greger, M.D, Michael “Protein Intake & IGF-1 Production”. 

NutritionFacts.org video. Vol. 10, Oct. 2012

ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΡΚΙΝΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΜΟΝΕΣ ΣΑΣ

Barnard, M.D., Neal D. “Milk Consumption and Prostate Cancer”. Physicians Committee for Responsible Medicine

Chan, June M., et al “Dairy products, calcium and prostate cancer risk in the Physicians’ Health Study”. The American Journal of Clinical Nutrition. Oct. 2001 vol. 74 no. 4 549-554

ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ 34%

“Milk and Prostate Cancer: The Evidence Mounts”. Physicians Committee for Responsible Medicine

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ, ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΣΟ 49% ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑ 64%

Kroenke, Candayce H., et al “High-and Low-Fat Dairy Intake, Recurrence, and Mortality After Breast Cancer Diagnosis”. Journal of the National Cancer Institute. Volume 105, Issue 9. May 2013

ΡΟΖ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΣΕ ΚΕΣΕΔΑΚΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ – SUSAN G. KOMEN

“Critical Thinking on Breast Cancer: Cause Marketing”. Breast Cancer Consortium

Η ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΚΑΖΕΙΝΗΣ, Η ΚΥΡΙΑ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΣΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΤΥΡΙ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΖΟΜΟΡΦΙΝΕΣ

Nguyen, Duc Doan, et al “Formation and Degradation of Beta-Casomorphins in Dairy Processing”. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 2015 Dec 6; 55(14): 1955-1967

“Breaking the Cheese Addiction: Step 3 Cleansing the Palate”. Physicians Committee for Responsible Medicine

Η ΚΑΖΟΜΟΡΦΙΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΙΦΝΙΔΙΟΥ ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ (SIDS) ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

Greger, M.D., Michael “Cow’s Milk Casomorphin & Autism”. NutritionFacts.org video. Volume 8, May 9th, 2012

Kost, Natalya V, et al “B-Casomorphins-7 in infants on different type of feeding and different levels of psychomotor development”. Peptides 30(10): 1854-1860 August 2009

Greger, M.D., Michael “Cow’s Milk Consumption & Crib Death”. NutritionFacts.org video. Volume 8. May 8th, 2012

Noni, Ivano De, et al “Review of the potential health impact of B-casomorphins and related peptides”. European Food Safety Authority Scientific Report (2009) 231, 1-107

ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ ΕΧΕΙ 2,7 G / ΛΙΤΡΟ ΚΑΖΕΙΝΗΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ 26G / ΛΙΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ

“Milk Protein”. Milk Facts

Cow’s milk is 3.3% protein/g of which 82% is casein. At 1000g/liter = 27.06g Casein/liter

“Comparitive Lactation-Humans”. Lactation Resource Library

Human breast milk is 0.8% protein/g of which 25% is casein, at 1000g/liter = 2g Casein/L

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 450 ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΖΩΑ

“America’s Secret Animal Drug Problem”. Center for Food Safety. Executive Summary September 2015

“Treatments for Dairy Cattle A-Z”. Drugs.com: Know more. Be sure.

Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΩΛΕΙ ΤΟ 80% ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΣΤΗ ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Loglishi, Ralph F. “Animals Consume Lion’s Share of Antiobiotics”. Food Safety News. Dec. 27, 2010

“2009 Summary Report on Antimicrobials Sold or Distributed for Use in Food-Producing Animals”. FDA: Department of Health & Human Services Sep. 2014

“FSIS National Residue Program for Cattle”. USDA Office of Inspector General. March 2010

Greger, M.D., Michael “Drug Residues in Meat”. NutritionFacts.org video. Volume 4. October 18th, 2010

“Antibiotic Resistance: NARMS- Combatting Antibiotic Resistance with Surveillance”. Centers for Disease Control and Prevention

“Putting Meat on the Table: Industrial Farm Animal Production in America”. A Report of the Pew Commission on Industrial Farm Animal Production.

“Industrial Food Animal Production in America: Examining the Impact of the Pew Commission’s Priority Recommendations”. Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health. Center for a Livable Future. October 2013

3.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΡΟΦΙΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

“Estimates of Foodborne Illness in the United States”. Centers for Disease Control and Prevention

“How many people were killed on 9/11?”. Reference

23.000 ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ

“Antiobiotic resistance Threats in the United States, 2013”. Centers for Disease Control and Prevention

“Antimicrobials in Agriculture and the Environment: Reducing Unnecessary Use and Waste”. Review on Antimicrobial Resistance. December 2015

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑ-ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ

“Antimicrobial Resistance: Global Report on Surveillance 2014”. World Health Organization

Η ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ (H1N1) ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ

Greger, M.D., Michael “CDC Confirms Ties to Virus First Discovered in U.S. Pig Factories”. The Humane Society of the United States. August 26, 2009

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ

“Quick Facts North Carolina”. United States Census Bureau

“2015 State Agriculture Overview North Carolina”. United States Department of Agriculture

“Identifying Opportunities and Impacts for New Uses of Hog Waste in Eastern North Carolina”. Department of City and Regional Planning. University of North Carolina at Chapel Hill. Fall 2013 

10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΟΙΡΟΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΙΣΑ ΜΕ 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

“Comparing Swine Waste to Human Waste”. North Carolina Riverkeeper & Waterkeeper Alliance

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ

“East Coast of the United States Population: 112,642,503 (2010)”. Wikipedia

Η ΥΓΡΗ ΚΟΠΡΙΑ ΧΟΙΡΩΝ ΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΛΩΜΑΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΣΕ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΨΕΚΑΖΟΝΤΑΙ ΑΦΙΛΤΡΑΡΙΣΤΑ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΑ ΧΩΡΑΦΙΑ

Peach, Sara “What to Do About Pig Poop? North Carolina Fights a Rising Tide”. National Geographic. October 30, 2014

Bienkowski, Brian “Pig Poop Fouls North Carolina Streams”. Scientific American. February 18, 2015

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΕΓΧΡΩΜΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Macneil, Caeleigh “Hog waste threatens North Carolina’s rural poor”. The (Duke) Chronicle. March 28, 2016

ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΜΕΤΑΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΖΩΟΤΡΟΦΈΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ

Sapkota, Amy R., et al “What Do We Feed to Food-Production Animals? A Review of Animal Feed Ingredients and Their Potential Impacts on Human Health”. National Institue of Environmental Health Science. 2007 May; 115(5): 663-670  

“By-product feed Ingredients for Use in Swine Diets”. Pork Information Gateway

“United States Rendering and Feed-Manufacturing Industries: Evaluation of Practices with Risk Potential of Bovine Spongiform Encephalopathy”. USDA: APHIS: VS: Centers for Epdemiology and Animal Health. February 1993 

Η ΕΚΤΡΟΦΗ ΖΩΩΝ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΕΡΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

“Livestock a major threat to environment”. Food and Agriculture Organization of the United Nations:Newsroom

“Livestock’s Long Shadow”. Food and Agriculture Organization

Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΠΙΚΩΝ ΔΑΣΩΝ, ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ, ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΖΩΝΩΝ ΤΩΝ ΩΚΕΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ

Hyner, Christopher “A Leading Cause of Everything: One Industry That is Destroying Our Planet and Our Ability to Thrive on It”. Stanford Environmental Law Journal

Margulis, Sergio “Causes of Deforestation of the Brazilian Amazon”. World Bank Working Paper No. 22

Machovina, Brian, et al “Biodiversity conservation: The key is reducing meat consumption”. Science of the Total Environment 536 (2015) 419-431

“What Causes Ocean “Dead Zones”?”. Scientific American

Gerbens-Leenes, P.W., et al “The water footprint of poultry, pork andbeef: A comparitive study in different countries and production systems”. Water Resources & Industry Volumes 1-2, March-June 2013, 25-36

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

“Recipes for Healthy Living: All of Our Recipes”. American Diabetes Association

Η ΧΑΜΗΛΗ ΣΕ ΛΙΠΑΡΑ, ΦΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΣΤΟΝ ΈΛΕΓΧΟ ΚΑΙ / Ή ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ ADA ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΆ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ

Barnard, Neal D, et al “A low-fat vegan diet and a conventional diabetes diet in the treatment of diabetes: a randomized, controlled, 74-wk clinical trial”. 

American Journal of Clinical Nutrition 2009;89(suppl): 1588S-96S

Barnard, MD, Neal D, et al “A low-fat vegan diet elicits greater macronutrient changes, but is comparable in adherence and acceptibility, compared with a more conventional diabetes diet among individuals with type 2 diabetes”. Journal of The American Dietic Association. 2009 Feb; 109(2): 263-272

Natale, MD, PHD, Claudia De, et al “Effects of a Plant-Based High Carbohydrate/High-Fiber Diet Versus High-Monounsaturated Fat/Low-Carbohydrate Diet on Postprandial Lipids in Type 2 Diabetic Patients”.  Diabetes Care. 2009 Dec; 32(12): 2168-2173

Micha, Renata, et al “Unprocessed Red and Processed Meats and Risk of Coronary Artery Disease and Type 2 Diabetes-An Updated Review of the Evidence “. Current Artherosclerosis Reports. 2012 Dec; 14(6): 515-524

Barnard, Neal, et al “Meat Consumption as a Risk Factor for Type 2 Diabetes”. Nutrients. 2014 Feb; 6(2): 897-910

Chiu, Tina H.T., et al “Taiwanese Vegetarians and Omnivores: Dietary Composition, Prevalence of Diabetes and IFG”. PLoS ONE. 2014; 9(2): e88547

Tonstad, MD, PHD, Serena, et al “Type of Vegetarian Diet, Body Weight, and Prevalence of Type 2 Diabetes”. Diabetes Care. 2009 May; 32(5): 791-796

ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΈΚΘΕΣΗΣ ΣΕ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΝΕΑΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 1

Villagran-Garcia, Edna F, et al “Introduction of pasteurized/raw cow’s milk during the second semester of life as a risk factor of type 1 diabetes mellitus in school children and adolescents”. Nutricion Hospitalaria. 2015; 32(2): 634-637

Gottlieb, Scott “Early exposure to cows’ milk raises risk of diabetes in high risk children”. British Medical Journal. 2000 Oct 28; 321(7268): 1040

Muntoni, Sandro, et al “Nutritional factors and worldwide incidence of childhood type 1 diabetes”. The American Journal of Clinical Nutrition. June 2000 vol. 71 no. 6. 1525-1529

Η ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΠΑΓΚΡΕΑΣ

“The Pancreas-Under Attack by Cow-Milk”. The McDougall Newsletter. July 2002. Vol. 1 No. 7

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ: ΕΤΑΙΡΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ

“National Sponsors: Dannon Light & Fit Yogurt”. American Diabetes Association

Alexandria. “Every 17 Seconds, Someone Receives This News. What to Do if You are One of Them”. American Diabetes Association. April 2011

“Everyday Recipes”. American Diabetes Association

Santora, Marc “In Diabetes Fight, Raising Cash and Keeping Trust”. New York Times. Nov. 25, 2006

“Healthy Living: American Diabtes Association”. BumbleBee

ΕΤΑΙΡΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

“3.4- Hunger Relief, Charitable Giving, and Community Support”. Tyson Sustainability Report

“Corporate Alliances: Pizza Hut”. American Cancer Society

SUSAN G. KOME:N ΕΤΑΙΡΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ

Kinsman, Kat “Activists call foul on KFC bucket campaign”. CNN. April 28, 2010

“Learn More About Those Who Do More: Dietz & Watson, INC.”. Susan G. Komen

“Yoplait Announces Expanded Commitment to Breast Cancer Cause by Raising the Bar for Support to Long-Time Partner Susan G. Komen for the Cure”. Business Wire

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ: ΕΤΑΙΡΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ

“Texas Beef Council partners with American Heart Association”. Progressive Cattlemen

“American Heart Association Certifies Three More Beef Cuts”. South Dakota Beef Industy Council

“Fostering and Developing Relationships with Influencers”. Kentucky Beef Council 2013 Annual Report

“Health and Nutrition”. Tyson Foods, Inc. 

“Unilever awarded American Heart Association Fit-friendly Award”. Unilever 2015

“National Supporters and Sponsors”. American Heart Association

“Awards & Recognition”. Conagra Brands

“Meet Our Sponsors: Thank You to Our Sponsors: Cargil, Inc.”. American Heart Association

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ USDA ΈΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, ΖΑΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

“Advisor Committee for Dietary Guidelines 2015”. Office of Disease Prevention and Health Promotion

“Biographical Sketches of Committee Members: Steven A. Abrams, M.D.”. Institute of Medicine (US) Committee to Review Dietary Reference Intakes for Vitamin C and Calcium

“Board of Directors: Tom Brenna, PhD, Director”. Seafood Nutrition Partnership

“Faculty Associates: Wayne W. Campbell”. Purdue University: Center on Aging and the Life Course

Herman, Jeff “Saving U.S. Dietary Advice from Conflicts of Interest”. Food and Drug Law Journal. Volume 65 Number 2. 2010

“Sustaining Members”. The American Journal of Clinical Nutrition

ΤΟ USDA ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΟΥΝ: ΘΡΕΠΤΙΚΑ, ΧΑΜΗΛΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ, ΜΕΡΟΣ ΜΙΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΧΑΜΗΛΩΝ ΘΕΡΜΙΔΩΝ, ΥΓΙΕΣΤΑΤΑ, ΥΓΙΕΙΝΑ, ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ Ή ΑΣΦΑΛΗ

Greger, M.D., Michael “Who Says Eggs Aren’t Healthy or Safe?”. NutritionFacts.org video. Volume 17. Feb. 17th, 2014

Greger, M.D., Michael “Eggs & Cholesterol: Patently False and Misleading Claims”. Volume 13. July 3rd, 2013

ΤΑ ΖΩΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ (USDA)

Sabet, Michael “Understanding The Federal Commodity Checkoff Program”. Prepared for the Agricultural Law Course at the Pennsylvania State University’s Dickinson School of Law. April 2010

ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΛΟΓΚΑΝ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

“Uncle Sam Says: Eat More Meat!”. Meatonomics: The Bizarre Economic of Meat and Dairy. December 9, 2014

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: 12 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΟ DOMINO’S)

Simon, Michelle “Whitewashed: How Industry and Government Promote Dairy Junk Foods”. EatDrinkPolitics. June 2014

“Dairy Checkoff Leader Tells Farmers From Across the Country How They Can Help Grow Sales and Trust”. Hoard’s Dairyman. Nov. 15, 2013

Moss, Michael “While Warning About Fat, U.S. Pushes Cheese Sales”. The New York Times. Nov. 6, 2010

Η ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΞΟΔΕΥΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Butler, Kiera “The Surprising Reason Why School Cafeterias Sell Chocolate Milk”. Mother Jones. Nov. 18th, 2015

ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΑΠΑΝΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 557 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΤΗΣΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ

“The Meatonomic$ Index”. Meatonomics: The Bizarre Economics of Meat and Dairy. August 22, 2013

Becker, Geoffrey S. “Federal Farm Promotion (“Check-Off”) Programs”. CRS Reports for Congress. October 20, 2008

ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΔΑΠΑΝΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 138 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΆΣΚΗΣΗ ΠΙΕΣΗΣ (ΛΟΜΠΙ) ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ

“Congressional Catering: How Big Food and Agriculture Special Interests Wield Influence in Congress and Undermine Public Health”. Center for Science in the Public Interest. June 2015

Coleman, Rob “Food Lobby Spends $101 Million in 2015 to Avert GMO Labeling”. Environmental Working Group. February 25, 2016

Flynn, Dan “Slicing Into Food Industry’s $40 Million Lobbying Efforts”. Food Safety News. March 3, 2012

AG-GAG ΝΟΜΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΕΣ  ΠΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ- ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

“Animal Enterprise Terrorism Act”. govtrack: S. 3880 (109th) 

“Personal Responsibility in Food Consumption Act of 2005 (Cheeseburger Bill)”. govtrack: H.R. 554 (109th)

Wilking, Cara L & Daynard, Richard A “Beyond Cheeseburgers: The Impact of Commonsense Consumption Acts on Future Obesity-Related Lawsuits”. Food and Drug Law Journal. Volume 68 Number 3 2013

ΟΙ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 400 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ 

“The Master Settlement Agreement: An Overview”. Tobacco Control Legal Consortium

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΥΓΩΝ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΦΥΤΙΚΟΥ-ΑΥΓΟΥ HAMPTON CREEK ΜΙΑ “ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ” ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΥΓΩΝ

Thielman, Sam “USDA scrambles to investigate egg lobby as CEO resigns”. The Guardian. 23 October, 2015

“Agricultural Marketing Service Compliance and Analysis Program Compliance Report: 

Review Report”. United States Department of Agriculture    

 ΈΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΕΝΤ ΑΞΙΑΣ 5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ

“Stents Market Tops $5 Billion, Led By Drug-Eluting Devices”. Kalorama Information. Nov 30, 2012

 ΈΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΑΤΙΝΗΣ (ΜΕΙΩΣΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ) ΑΞΙΑΣ 35 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ

Cooper, Rachel “Statins: the drug firms’ goldmine”. The Telegraph. 19 Jan 2011

ΣΤΙΣ ΗΠΑ, Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΡΟΝΙΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 1,5 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ

“Wellness as a Business Strategy”. Society for Human Resource Management

“Fighting Chronic Disease: The Case for Enhancing the Congressional Budget Analysis Process”. Partnership to Fight Chronic Disease

1,5 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΔΕΚΑΤΗΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

“Gross domestic product 2015”. Worldbank

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ, ΈΝΩΣΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΙ ΈΝΩΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

“Honoring People Who Are Making A Difference: Corporations”. American Cancer Society

“Our Corporate Supporters: Banting Cirlce Supporters”. American Diabetes Association

“Sponsor Thank You”. American Heart Association

Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΞΟΔΕΥΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΆΣΚΗΣΗ ΠΙΕΣΗΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΆΛΛΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

“Lobbying Top Industries”. Open Secrets.org: Center for Responsive Politics

JAKE CONROY ΠΡΩΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ – πώς μια εκστρατεία σχεδόν πτώχευσε ένα από τα μεγαλύτερα εργαστήρια δοκιμών σε ζώα στον κόσμο

Black, Comrade “Effective Activism & State Repression: An Interview with Jake Conroy on how SHAC Campaign nearly bankrupt one of the largest animal testing labs in the world”. Vancouver Media Co-op. February 8, 2013

ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΚΡΕΑΤΟΣ USDA: ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

“Felicia Nestor Affidavit” Citizen.org

“BSE, or Mad Cow Disease Cases Identified in the United States”. 

Centers for Disease Control and Prevention

Broxmeyer, Lawrence “Thinking the unthinkable: Alzheimer’s, Creutzfeldt-Jacob and Mad Cow disease: the age-related reemergence of virulent Foodborne, bovine tuberculosis or losing your mind for the sake of a shake or a burger”. medical hypotheses. 21 October 2004

Walton, Don “Why line speed is ‘non-negociable’”. Lincoln Journal Star. June 1, 2003

ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ 88% ΤΩΝ ΧΟΙΡΙΝΩΝ ΜΠΡΙΖΟΛΩΝ, ΤΟ 90% ΤΟΥ ΑΛΕΣΜΕΝΟΥ ΒΟΕΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ 95% ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΜΟΛΥΝΘΗΚΑΝ ΜΕ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΚΟΠΡΑΝΩΝ

“2010 Retail Meat Report”. FDA: National Antimicrobial Resistance Monitoring System (NARMS) 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΠΡΩΤΕΙΝΗ;

McDougall, John “Plant Foods Have a Complete Amino Acid Composition”. Circulation. June 25, 2002

Mangels, PhD, RD, Reed “Protein in the Vegan Diet”. The Vegetarian Resource Group

Tuso, MD, Phillip J, et al “Nutritional Updates for Physicians: Plant-Based Diets”. The Permanente Journal. 2013 Spring; 17(2): 61-66  

Greger, M.D., Michael “Do Vegetarians Get Enough Protein?” NutritionFacts.org video. Volume 19. June 6th, 2014

Rizzo, Nico S, et al “Nutrient Profiles of Vegetarian and Non-Vegetarian Dietary Patterns”. Journal of the Academy of Nutrition and Dietics. 2013 Dec; 113(12): 1610-1619

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΥΤΑ

“Nitrogen Metabolism”. Plant Cell Biology

“The Nitrogen Cycle”. Boundless.com: Microbiology

“Nitrogen Cycle”. Wikipedia for Schools 2008/2009

 ΤΑ ΦΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΤΩΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ

“The Protein Myth”. Physicians Committee for Responsible Medicine

MacMillan, Amanda “14 Best Vegan and Vegetarian Protein Sources”. Health.com

Greger, M.D., Michael “Plant Protein Preferable”. NutritionFacts.org video. Volume 6, November 1st, 2011

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

Shanker, Deena “Enough With the Protein, America”. Bloomberg. November 4, 2016

Jones, MS, RD, Jessica “The Protein Myth: Why You Need Less Protein Than You Think”. Huffington Post Blog. Nov. 20th, 2012

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΩΝ ΙΝΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

Zelman, MPH, RD, LD, Kathleen “Fiber: How Much Do You Need?”. WebMD

Greger, M.D., Michael “Where Do You Get Your Fiber?”. NutritionFacts.org. September 29th, 2015

ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΑΛΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ

“Nutrition for Infants and Children: Breastfeeding Human Milk Versus Animal Milk”. Nutrition MD

“Dairy production and products: Milk Composition”. Food and Agricultue Organization of the United Nations

ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ, ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΦΥΤΟΦΑΓΑ

Listverse Staff “Top 10 Herbivores You Probably Want To Avoid”. Listverse. January 10, 2010

Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ, ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΦΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΡΕΑΣ

Tuso, MD, Phillip J, et al “Nutritional Update for Physicians: Plant-Based Diets”. The Permanente Journal. 2013 Spring; 17(2): 61-66

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΤΕ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΣΑΣ

Koeth, Robert A, et al “Intestinal microbiota metabolism of L-carnitine, a nutrient in red meat, promotes artherosclerosis”.  Nature Medicine. 2013 May; 19(5): 576-585

Greger, M.D., Michael “Carnitine, Choline, Cancer, & Cholesterol: The TMAO Connection”. NutritionFacts.org video. Volume 13. April 26th, 2013

Wang, Zeneng, et al “Gut flora metabolism of phosphatidylcholine promotes cardiovascular disease”. Nature. 2011 Apr 7; 472(7341): 57-63

ΟΙ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΙΜΠΑΤΖΗΔΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ 97% ΤΩΝ ΘΕΡΜΙΔΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ

Gibbons, Ann “Bonobos Join Chimps as Closest Living Relatives”. Science. June 13, 2012

Dunn, Rob “How to Eat Like a Chimpanzee” Scientific American Guest Blog. August 2, 2012

ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΩΝ ΠΑΜΦΑΓΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΠΟΦΑΓΑ

Roberts, William C “Twenty questions on artherosclerosis”. Proceedings (Baylor University. Medical Center). 2000 Apr; 13(2): 139-143

Roberts, MD, William C “We think we are one, we act as if we are one, but we are not one”. The American Journal of Cardiology. October 1, 1990. Volume 66, Issue 10, Page 896

Teaford, Mark F and Ungar, Peter S. “Diet and the evolution of the earliest human ancestors”. Proceedings of the National Academy of Sciences. Vol. 97. No. 25. October 5, 2000

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ

Ornish, MD, Dean, et al “Intensive Lifestyle Changes for Reversal of Coronary Heart Disease”. Journal of the American Medical Association. December 16th, 1998. Vol 280. No. 23

“Halt heart disease with a plant-based, oil-free diet”. Harvard Health Publications

Ornish, Dean, et al “Can lifestyle changes reverse coronary heart disease? 

The Lifestyle Heart Trial”. The Lancet. July 1990. Vol. 336 No. 8708 Pages 129-133

OTAN ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΜΙΑ ΠΛΗΡΩΣ ΦΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ

“Making Sense of Foods: Understanding Cholesterol: Guidelines for Lowering Blood Cholesterol”. NutritionMD

Wang, Fenglei, et al “Effect of Vegetarian Diets on Blood Lipids: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials”. Journal of the American Heart Association. October 27th, 2015

OTAN ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΜΙΑ ΠΛΗΡΩΣ ΦΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, Η ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ

Goldhammer, D.C., Alan “High Blood Pressure”. T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies. October 15, 1997

Gustafson, Craig “Alan Goldhammer, DC: Water Fasting-The Clinical Effectiveness of Rebooting Your Body”. Integrative Medecine: A Clinician’s Journal. 2014 Jun; 13(3): 52-57

ΤΟ 99,4% ΗΤΑΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΦΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Esselstyn Jr, MD, Caldwell B, et al “A way to reverse CAD?”. The Journal of Family Practice. July 2014. Vol 63, No 7

ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΑΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ, ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΣΑΝ 48 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ, 3 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΠΡΟΙΟΝ

Murphy, Kevin M. & Topel, Robert “The Economic Value of Medical Research”. Semanticscholar. September 1999

“United States GDP”. Trading Economics

ΠΗΡΑΜΕ 174 ΔΙΑΔΟΧΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΠΙΕΣΗ ΑΡΚΕΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Gustafson, Craig “A Clinician’s Journal: Alan Goldhammer, DC: Water Fasting-The Clinical Effectiveness of Rebooting Your Body”. Integrative Medecine: A Clinician’s Journal. 2014 Jun; 13(3): 52-57

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΥΦΕΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΟΥ CROHN & ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΦΥΤΑ

Chiba, MD, Mitsuro, et al “Plant-Based Diets in Crohn’s Disease”. The Permanente Journal. 2014 Fall; 18(4): 94

Greger, M.D. FACLM, Michael “Plant-Based Diets for Multiple Sclerosis”. NutritionFacts.org. May 21st, 2013

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΝΟΣ VEGAN, IN VITRO

Ornish, Dean, et al “Intensive Lifestyle Changes May Affect the Progression of Prostate Cancer”. The Journal of Urology. Vol. 174. 1065-1070, September 2005

Barnard, R. James, et al “Effect of a Low-Fat, High-Fiber Diet and Exercise Intervention on Breast Cancer Risk Factors and Tumor Cell Growth & Apoptosis”. UCLA Department of Physiological Science.

Greger, M.D, Michael “Ex Vivo Cancer Proliferation Bioassay”. NutritionFacts.org video. Volume 10. September 17th, 2012

Ο ΔΡ. WALTER KEMPNER, ΤΟ 1940 ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

McDougall, John “Walter Kempner, MD-Founder of the Rice Diet”. The McDougall Newsletter. December 2013. Vol. 12, Issue 12  

Kempner, M.D, Walter “Treatment of Hypertensive Vascular Disease with Rice Diet”. Arch Intern Med. 1974;133(5): 758-790

Greger, M.D, Michael “Kempner Rice Diet: Whipping Us into Shape”. NutritionFacts.org video. Volume 22. December 8th, 2014

ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Adams, Kelly M, et al “Status of nutrition education in medical schools”. The American journal of clinical nutrition. 2006. Apr; 83(4): 941S-944S

ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 7 ΩΡΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΘΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ

Greger, M.D, Michael “Nutrition Education Mandate Introduced for Doctors”. NutritionFacts.org video. Volume 6. November 11th, 2011

Greger, M.D, Michael “Doctors Know Less than They Think about Nutrition”. NutritionFacts.org video. Volume 6. November 10th, 2011

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Brownell, Kelly D & Warner, Kenneth E “The Perils of Ignoring History: Big Tobacco Played Dirty and Millions Died. How Similar is Big Food?”. The Milbank Quarterly. 2009 Mar; 87(1): 259-294

“Meet Our Sponsors: Academy National Sponsor: National Dairy Council”. EatRightPro: Academy of Nutrition and Dietics

Greger, M.D, Michael “Academy of Nutrition & Dietics Conflicts of Interest”. NutritionFacts.org video. Volume 19. June 30th, 2014

 “Coca-Cola Ends Eight-Year Partnership With Academy Of Nutrition And Dietics”. Dieticians for Professional Integrity. Sep. 28, 2015

ΕΑΝ ΤΡΩΤΕ ΚΡΕΑΣ, ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΔΙΑΒΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΣΤΙΣ 3

Qi, Lu, et al “Genetic predisposition, Western dietary pattern, and the risk of type 2 diabetes in men”. The American Journal of Clinical Nutrition. 2009 May; 89(5): 1453-1458

ΕΑΝ ΤΡΩΤΕ ΚΡΕΑΣ, ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ 1 ΣΤΙΣ 2, ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΓΥΝΑΙΚΑ 1 ΣΤΙΣ 3

“Meat Consumption and Cancer Risk”. Physicians Committee for Responsible Medicine

ΕΑΝ ΤΡΩΤΕ ΚΡΕΑΣ, ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΒΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΣΕ 3

“Meat Eater’s Guide Report: Meat and your Health”. Environmental Working Group

Greger, M.D, Michael “Thousands of Vegans Studied”. NutritionFacts.org video. Volume 3. October 29th, 2009

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΥΓΩΝ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΟΣ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΣΑΣ ΝΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙΤΕ

Greger, M.D. FACLM, Michael “What About Eating Just a Little Meat?”. NutritionFacts.org. October 11th, 2016

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΑΣ ΚΟΒΕΙ TON ΥΠΕΡΘΥΡΕΟΕΙΔΗ

“Plant-Based Diets Cut Hyperthyroid”. Physicians Committee for Responsible Medicine. June 24, 2015

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΗ ΜΟΡΦΗ ΑΛΛΟΥ

Skerrett, MA, Patrick J & Willet, MD, DrPH, Walter “Essentials of Healthy Eating: A Guide”. Journal of midwifery & women’s health. 2010 Nov-Dec; 55(6): 492-501

Η ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΗ, ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ, ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ ΠΗΓΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Β12 ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ Ή ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ

Greger, M.D, Michael “Cheapest Source of Vitamin B12”. NutritionFacts.org video. Volume 7. February 7th, 2012

McDougall, John “Vitamin B12 Deficiency-the Meat-eaters’ Last Stand”. McDougall Newsletter. November 2007, Vol. 6, No. 11

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΡΕΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ Ή ΤΩΝ ΓΟΝΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ;

Cusack, Leila, et al “Blood type diets lack supporting evidence: a systematic review”. The American Journal of Clinical Nutrition. 2013

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΤΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΑΠΑΝΗΡΗ

Paschal, Terrence “Plant Based on a Budget Challenge-Family of 4-Week 1”. Plant Based on a Budget


Posted

in

, , ,

Tags: