ντοκιμαντέρ COWSPIRACΥ – Το μυστικό της αειφορίας

Το “Cowspiracy: the Sustainability Secret” / “Η Συνωμοσία της Κτηνοτροφίας: Το Μυστικό της Βιωσιμότητας” είναι ένα πρωτοποριακό περιβαλλοντικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που ακολουθεί τον ατρόμητο σκηνοθέτη Kip Andersen καθώς αποκαλύπτει την πιο καταστροφική βιομηχανία που αντιμετωπίζει ο πλανήτης σήμερα – και διερευνά γιατί οι κορυφαίες περιβαλλοντικές οργανώσεις του κόσμου φοβούνται πολύ να μιλήσουν γι ‘ αυτό.

Η κτηνοτροφία είναι η κύρια αιτία της αποψίλωσης των δασών, της κατανάλωσης νερού και της ρύπανσης, είναι υπεύθυνη για περισσότερα αέρια θερμοκηπίου από τη βιομηχανία μεταφορών και αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα καταστροφής τροπικών δασών, εξαφάνισης ειδών, απώλειας οικοτόπων, διάβρωσης του εδάφους, “νεκρών ζωνών” των ωκεανών και σχεδόν κάθε άλλο περιβαλλοντικό πρόβλημα. Ωστόσο, συνεχίζεται, σχεδόν εντελώς αδιαμφισβήτητο.

Καθώς ο Άντερσεν πλησιάζει τους ηγέτες του περιβαλλοντικού κινήματος, αποκαλύπτει όλο και περισσότερο αυτό που φαίνεται να είναι μια σκόπιμη άρνηση να συζητήσει το ζήτημα της κτηνοτροφίας, ενώ οι πληροφοριοδότες και οι Φύλακες της βιομηχανίας τον προειδοποιούν για τους κινδύνους για την ελευθερία του και ακόμη και τη ζωή του αν τολμήσει να επιμείνει.

Τόσο εντυπωσιακό όσο το ντοκιμαντέρ “Blackfish’ και τόσο εμπνευσμένο όσο το “An Inconvenient Truth”, αυτό το συγκλονιστικό αλλά χιουμοριστικό ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τις απολύτως καταστροφικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις που έχει η μεγάλης κλίμακας εργοστασιακή κτηνοτροφία στον πλανήτη μας και προσφέρει μια πορεία προς την παγκόσμια βιωσιμότητα για έναν αυξανόμενο πληθυσμό.

➤ Δείτε εδώ όλη την τεκμηρίωση για αυτά που παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ https://www.cowspiracy.com/facts

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΕΠΙΣΗΜΟ TRAILER:

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΤΟ NETFLIX:
https://www.netflix.com/gr/title/80033772

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑ με ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ: