Βιβλίο: THE CHINA STUDY – Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΣΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΥΓΕΙΑΣ

To project αυτό διεξήχθη με συνεργασία των Πανεπιστημίων Κορνέλ (Prof. T Colin Campbell), Οξφόρδης (Prof Richard Peto, τώρα Sir Richard Peto) και της Κινεζικής Ακαδημίας Προληπτικής Ιατρικής (Prof. Chen Junshi).

Παρακολουθήθηκε η διατροφή και ελήφθησαν δείγματα αίματος και ούρων από 6.500 άτομα από 130 χωριά (2 από κάθε επαρχία) της Κίνας. 1η έκδοση τον Δεκέμβριο του 2004. Μέσα σε 9 χρόνια πούλησε 1 εκατομμύριο αντίτυπα.

Mε νέο περιεχόμενο, αυτή η διευρυμένη έκδοση του πρωτοποριακού βιβλίου, περιλαμβάνει τις τελευταίες αδιαμφισβήτητες αποδείξεις για τη δύναμη της φυτοφαγικής διατροφής, καθώς και νέες πληροφορίες για τις αλλαγές στο σύστημα υγείας και το πώς θα ωφελήσει τους ασθενείς το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη φυτοφαγική διατροφή.

Aποτελεί μια μνημειώδη μελέτη για τη διατροφή και τη θνησιμότητα από καρκίνο σε πάνω από 2.400 κινέζικες επαρχίες, και τις εξίσου υπεράνθρωπες προσπάθειες των επιστημόνων να ερευνήσουν τη σημασία και τις συνέπειές της στη διατροφή και την υγεία μας.

Μελετά τη σχέση μεταξύ διατροφής και νόσου, και τα συμπεράσματά του είναι εκπληκτικά. Παρέχει τις απαντήσεις που χρόνια τώρα αναζητούν οι γιατροί, οι επιστήμονες και οι αναγνώστες που ενδιαφέρονται για την υγεία.

Με βάση την επίπονη έρευνα πολλών ετών, φέρνει στο φως εκπληκτικές απαντήσεις στα πιο σημαντικά διατροφικά ερωτήματα της εποχής μας: Τι πραγματικά προκαλεί τον καρκίνο; Πώς μπορούμε να παρατείνουμε τη ζωή μας; Τι θα αντιστρέψει την επιδημία της παχυσαρκίας;

Το China Study – Αναθεωρημένη και Διευρυμένη Έκδοση, δίνει ξεκάθαρο και περιεκτικό μήνυμα ελπίδας, καθώς βάζει τέλος στην παραπληροφόρηση και καταρρίπτει πληθώρα μύθων σχετικά με την υγεία. Το βασικό μήνυμα είναι σαφές: το κλειδί για μακροζωία και υγεία βρίσκεται σε τρία πράγματα: το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα.

The New York Times: «Αυτά τα ευρήματα, της πιο ολοκληρωμένης μεγάλης μελέτης που έγινε ποτέ για τη σχέση μεταξύ της διατροφής και του κινδύνου εκδήλωσης ασθένειας, θέτουν σε μεγάλο βαθμό υπό αμφισβήτηση τον καθιερωμένο αμερικανικό τρόπο διατροφής».

The Washington Post: «Αντανακλά τις βαθιές αλλαγές που επιφέρει η βιομηχανοποίηση στα πρότυπα διατροφής και ασθένειας στην Κίνα ? στατιστικές που έχουν ως αντίκτυπο την αναθεώρηση της διατροφικής πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες και ανά τον κόσμο».

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Για περισσότερο από σαράντα χρόνια, ο Δρ Τ. Colin Campbell πρωτοστατεί στην έρευνα για τη διατροφή. Η κληρονομιά του, η Μελέτη της Κίνας, είναι η πιο ολοκληρωμένη μελέτη για την υγεία και τη διατροφή που έγινε ποτέ. Ο Δρ Campbell κατέχει τη θέση «Jacob Gould Schurman» ως ομότιμος καθηγητής Βιοχημείας της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ. Έχει λάβει περισσότερα από εβδομήντα χρόνια επιχορήγησης για αντίστοιχη επιστημονική έρευνα και έχει συγγράψει περισσότερα από 300 ερευνητικά κείμενα.

Η Μελέτη της Κίνας ήταν το αποκορύφωμα μιας εικοσαετούς συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κορνέλ, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της Κινεζικής Ακαδημίας Προληπτικής Ιατρικής.

Ο Thomas M. Campbell II, MD, είναι ο συνιδρυτής και κλινικός διευθυντής του Προγράμματος για τη Διατροφή στην Ιατρική του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ. Πιστοποιημένος οικογενειακός γιατρός, ο Δρ Campbell είναι επίσης ιατρικός διευθυντής του Κέντρου Διατροφικών Σπουδών T. Colin Campbell. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κορνέλ, ο Thomas είναι επίσης ο συγγραφέας του The China Study Solution.

Εκδόσεις Συμμετρία:

ISBN:978-960-266-468-1
Διαστάσεις:17×24
Σελίδες:560

Posted

in

, ,

Tags: