Ελάτε με την Σκηνή σας για το Δικαίωμα στην Ελεύθερη Κατασκήνωση! 19.6.2020

Με πρόσχημα την πανδημία του Κορονοϊού, νησιά και άλλοι δήμοι στην Ελλάδα που παραδοσιακά είχαν έντονη παρουσία της Ελεύθερης Κατασκήνωσης, όπως η Σαμοθράκη, Ανάφη, Νάξος, Κουφονήσια,  Κουφονήσια, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Αγκίστρι.., ανακοινώνουν πως φέτος δεν θα δείξουν καμία ανοχή και θα την απαγορεύσουν αυστηρά!

Όμως τα δικαιώματα στην απόλαυση και προστασία της φύσης, στην οικονομική βιωσιμότητα, τόπων και ανθρώπων, της ελεύθερης διακίνησης, διαμονής και ανάπτυξης της προσωπικότητας, και της ελεύθερης χρήσης των κοινόχρηστων χώρων, είναι καταχωρημένα και πρέπει να τα διεκδικήσουμε!

Επιπλέον αντίθετα με τις αμφίβολες συνθήκες υγιεινής που μπορεί να έχουν τα οργανωμένα καταλύματα, με τους κλειστούς χώρους και τα πολυ-χρησιμοποιημένα αντικείμενα, η Ελεύθερη Κατασκήνωση προσφέρει ατομικό εξοπλισμό, ευέλικτες αποστάσεις, φρέσκο καθαρό αέρα, τις ευεργετικές αντι-μικροβιακές ιδιότητες του ήλιου, και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού με την φωτοσύνθεση της Βιταμίνης D. Ενώ άλλη μια οικονομική κρίση και κύμα ανεργίας λόγω πανδημίας, καταστήσουν την Ελεύθερη Κατασκήνωση μια πολύ σημαντική δυνατότητα διεξόδου.

Για αυτό καλούμε σε συμμετοχή με τις σκηνές σας, εξοπλισμό κάμπινγκ και μουσικά όργανα, σε διαμαρτυρία για το Δικαίωμα στην Ελεύθερη Κατασκήνωση, στα πλαίσια της 13ης Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας, που θα γίνει την Παρασκευή 19 Ιουν 2020, στο πάρκο Χανθ Θεσσαλονίκη, από τις 5μμ.
Περισσότερα για το πρόγραμμα:
ιστοσελίδα www.gymnosophy.gr/2020/05/13wnbr2020.html
fb εκδήλωση fb event www.facebook.com/events/844493679394018/

Επιπλέον υπογράφουμε το ψήφισμα “ΝΑΙ σε Ελεύθερη Κατασκήνωση & Γυμνισμό” για την νομιμοποίηση τους, και την περαιτέρω προστασία και ενίσχυση τους, με την δημιουργία δικτύου “Περιοχών Ελεύθερης Φυσικής Διαβίωσης”, στις οποίες ο άνθρωπος θα έρχεται σε επαφή με την ανέγγιχτη φύση ελεύθερος, χωρίς εγκαταστάσεις, ρεύμα, τουριστική οργάνωση, εμπορική εκμετάλλευση, κυνηγετική και αλιευτική δραστηριότητα.
Υπογράφουμε εδώ https://actionnetwork.org/petitions/free-camp-nudism

πηγές:
Ελεύθερο κάμπινγκ στην εποχή του κορονοϊού: Τέλος ανοχής από πολλούς Δήμους – Τι λένε οι μαγαζάτορες
www.news247.gr/reportaz/eleythero-kampingk-stin-epochi-toy-koronoioy-telos-anochis-apo-polloys-dimoys-ti-lene-oi-magazatores.7658001.html