ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

“Ούτε εθνικός, ούτε υγειονομικός, ο δικός μας πόλεμος είναι ταξικός!”

Να ανακληθούν οι εκδικητικές αναστολές των μη-εμβολιασμένων υγειονομικών.

Νωρίτερα υπήρξε ένταση με τους διοργανωτές οι οποίοι δεν θέλανε να επιτρέψουν την ανάγνωση του κειμένου την στιγμή που είναι 9 μήνες χωρίς μισθό, κάποιοι κάνανε απεργία πείνας, και τα ΜΜΕ τους έχουν αφανίσει.

Δείτε το βίντεο από την παρέμβαση:

https://peertube.su/w/67FJ13LUuKQsX84aG47ejZ

απόσπασμα από βίντεο του infolibre.gr

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της παρέμβασης:

{ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ!
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ

Η εναντίωσή μας στη θανατηφόρα μηχανή του πολέμου, δε μας κάνει να ξεχνάμε ότι ο πόλεμος έρχεται για να γκρεμίσει ό,τι αφήνει όρθιο η καπιταλιστική ειρήνη!

Δεν ξεχνάμε ότι αυτός ο πόλεμος έρχεται ως συνέπεια της καπιταλιστικής κρίσης και της αδυναμίας Κεφάλαιου και Κυριαρχίας να εκμεταλλευτούν παραγωγικά τις κοινωνίες, και όχι ως αποτέλεσμα πεισμάτων, μεγαλοϊδεατισμού ή/και διακρατικών καυγάδων!

Η τακτική του διαχωρισμού με βάση το έθνος, το φύλο, τη φυλή, τη γλώσσα, τη θρησκεία, όπως και ο μοντέρνος διαχωρισμός με βάση τις Υγειονομικές επιλογές, αποτελούν παραδοσιακή καταφυγή της κυριαρχίας προκειμένου να στρέψουν τον ένα μας ενάντια στον άλλο, τη μία ενάντια στην άλλη, κάθε φορά που ο ταξικός πόλεμος στρέφεται σε βάρος της κερδοφορίας τους!

Η δημιουργία καθεστώτων εκτάκτου ανάγκης, με κορυφαίο βέβαια αυτό του πολέμου, αποτελεί παραδοσιακή επιλογή στην ίδια κατεύθυνση, προκειμένου να πετύχει τη συσπείρωση των υποτελών γύρω από σημαίες, λάβαρα και θεσμούς των αφεντικών.

Η αλληλεγγύη μας στα θύματα του πολέμου δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε τα θύματα της ειρήνης τους. Οι πολύμηνες, εξοντωτικές αναστολές εργασίας και οι απολύσεις των ανεμβολίαστων υγειονομικών δεν αποτελούν προσωπικό τους πρόβλημα, ούτε βέβαια λύση στην αντιμετώπιση της πανδημίας!

Στοχεύουν στην πειθάρχηση όλων των εργαζόμενων με πρώτους αυτούς που τολμούν να μη συμπορεύονται στο εκάστοτε κυρίαρχο αφήγημα. Και ας πει κάποιος ή κάποια ότι η διάλυση του ΕΣΥ δεν εξυπηρετείται από αυτήν την πολιτική των αναστολών και απολύσεων!

Ούτε εθνικός, ούτε υγειονομικός,
ο δικός μας πόλεμος είναι ταξικός.

Σε Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία,
ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα Υπουργεία.

Green pass, Lockdown, απολύσεις…
Σε λίγο θα σου πουν, να πας να πολεμήσεις.

Πάρτε πίσω τις αναστολές!}

-Υγειονομικοί Θεσσαλονίκης Ενάντια στους Αποκλεισμούς

Posted

in

Tags: