13η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία / World Naked Bike Ride 19.6.2020

[en▼] Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην άσεμνη έκθεση 🚫 των ανθρώπων 👫 και του πλανήτη 🌍 στη ρύπανση 🏭 και τη βία! Μια γιορτή διεκδίκησης για το Ποδήλατο 🚲 Περιβάλλον 🌳 Ελεύθερο Σώμα 👣

13η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία | World Naked Bike Ride 🚲 Ελάτε όσο γυμν@ τολμάτε 👣 και με σκηνές για το δικαίωμα στην Ελεύθερη Κατασκήνωση ⛺️ Παρασκευή 19 Ιουν 2020, στο πάρκο Χανθ Θεσσαλονίκη, 5μμ Bodypainting, 6μμ Δρώμενα-Ενημερώσεις,
7μμ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ, 9.30μμ Μουσικές (live Batala Salonica) 🥁 Καλέστε φίλες & φίλους 🥰 κοινοποιήστε ☮️ διαδώστε!
fb event www.facebook.com/events/844493679394018/
#gymni_podilatodromia

Λόγω της Πανδημίας ελήφθησαν ακραία μέτρα που στέρησαν δικαιώματα μας και τελικά το ίδιο το νόημα του πολιτισμού και της ανθρώπινης ύπαρξης. Για να μην ξανα-συμβεί θα έπρεπε παράλληλα να χτυπήσουμε την ρίζα του προβλήματος των επιδημιών, δηλαδή την εξημέρωση των ζώων και την καταστροφή του περιβάλλοντος, για την ανθρώπινη εκμετάλλευση.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
● Δημιουργία Ασφαλούς Δίκτ…

28/11 Ποδηλατοδράση & προβολή Bikes vs Cars


Η Gymnosophy, η Περιβαλλοντική Ομάδα ΑΠΘ, και οι Πολύχρωμοι Ποδηλάτες/-τισσες σε προσκαλούν με το ποδήλατό σου σε νέα δυναμική ποδηλατοπορεία, ενώ στην συνέχεια θα προβληθεί το καταπληκτικό Ντοκιμαντέρ BIKES vs CARS, σε συνεργασία με την κινηματογραφική ομάδα της Ιατρικής σχολής ΕΤΣΙ.

ΠΕΜΠΤΗ 28 Νοε 2019
18.00 Ποδηλατοπορεία, εκκίνηση κεντρική βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου ΑΠΘ.
20.00 Προβολή ντοκιμαντέρ "BIKES vs CARS" στο αμφιθέατρο του Ανατομείου.στην Ιατρική Σχολή - είσοδος από την έδρα της Βιολογίας - κάτω όροφος.
www.facebook.com/events/2472701436275660/

Η έλλειψη καθαρού αέρα καθώς και η μη ύπαρξη των καταλλήλων ποδηλατικών υποδομών στην πόλη είναι παράγοντες που μας προβληματίζουν και μας κινητοποιούν ώστε να λάβουμε δράση. Στόχος μας είναι να γνωριστούμε μεταξύ μας, οι φοιτητές και μη που χρησιμοποιούμε το ποδήλατο για τις αστικές μας μετακινήσεις και να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας για ασφαλέστερους δρόμους. Ανέβα στις δύο σου ρόδες και φύγαμε για πετάλι !STOP! Μην ξεχάσεις να πάρεις μία νοσοκομειακή μάσκα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή του καθενός στην ποδηλατοπορεία γίνεται με δική του ευθύνη.

περιγραφή ντοκιμαντέρ:
BIKES VS CARS (Σουηδία 2015 - 87' - Αγγλική γλώσσα, Ελληνικοί υπότιτλοι).

Τα ποδήλατα εναντίον αυτοκινήτων απεικονίζουν μια παγκόσμια κρίση που όλοι γνωρίζουμε βαθιά ότι πρέπει να συζητήσουμε σχετικά: για το κλίμα, τους πόρους της γης, τις πόλεις όπου ολόκληρη η επιφάνεια τους ξοδεύεται από το αυτοκίνητο. Ένα συνεχώς αυξανόμενο, βρώμικο, θορυβώδες χάος κυκλοφορίας. Το ποδήλατο είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την αλλαγή,
αλλά τα ισχυρά συμφέροντα που κερδίζουν από το ιδιωτικό αυτοκίνητο επενδύουν δισεκατομμύρια κάθε χρόνο για άσκηση πίεσης και διαφήμιση για να προστατεύσουν την επιχείρησή τους.

Στην ταινία συναντάμε ακτιβιστές και στοχαστές που αγωνίζονται για καλύτερες πόλεις, οι οποίοι αρνούνται να σταματήσουν την ποδηλασία, παρά τον αυξανόμενο αριθμό των νεκρών στην κυκλοφορία.
Σκηνοθεσία: Fredrik Gertten
trailer https://vimeo.com/72980283