17/4 ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΣΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ | ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ & ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Προστατεύουμε το δάσος και απαιτούμε περισσότερους χώρους πρασίνου.

Στην περιοχή Κρυονέρι στην Άνω Τούμπα, στην κορυφή του ρέματος το οποίο διασχίζει τις περιοχές Πυλαίας και Χαρίλαου και εκτείνεται έως το παραλιακό μέτωπο, υπάρχει ένα κομμάτι του δάσους που αγγίζει το σχέδιο πόλης. Σε αυτό ακριβώς το σημείο μια σειρά παράνομων σπιτιών που χτίστηκαν στη δεκαετία του 60 συνεχίζει να ανήκει στην ΕΥΑΘ παγίων. Και ορθώς διότι τα σπίτια κρέμονται στις σαθρές παρυφές του ρέματος. Όπως όμως προκύπτει από πρόσφατη ενέργεια εργολάβου πρόκειται να ανεγερθεί εξαώροφη οικοδομή στο οικόπεδο ενός εξ αυτών των σπιτιών το οποίο μάλιστα παρότι καταπατά το όριο του δάσους που όρισε το δασαρχείο και το οποίο επίσης είναι παρακείμενο της κοίτης του ρέματος , παρουσιάζεται σε χάρτες ως οικοδομικό τετράγωνο, το οικοδομικό τετράγωνο Γ696 .

Καθώς ξεκινήσαμε συλλογικά οι κάτοικοι Κρυονερίου να ψάχνουμε την άκρη του νήματος για να σταματήσουμε την ανέγερση της εξαώροφης οικοδομής αρχίσαμε να ανακαλύπτουμε λάθη και παραλείψεις από τους εμπλεκόμενους φορείς στο κομμάτι αυτό του περιαστικού δάσους και του ρέματος Κρυονερίου.

Όπως προκύπτει από χάρτες που έχουμε στην κατοχή μας, μέρος του ρέματος που θα έπρεπε να ανήκει στην ΕΥΑΘ παγίων καθώς και το δάσος στο οποίο μάλιστα υπάρχει πυκνότατη βλάστηση, έχει αποχαρακτηριστεί από δάσος και ρέμα που στην πραγματικότητα είναι και έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του δήμου. Μάλιστα καθώς φαίνεται ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου που βρίσκεται στο Ο.Τ Γ696 κέρδισε δικαστήριο παρουσιάζοντας έγγραφα και τίτλους ιδιοκτησίας εντός των ορίων τους δάσους και του ρέματος.

Σε χάρτες τους οποίους έχουμε έχει χαρτογραφηθεί όλη η κοίτη του ρέματος από το ύψος αυτό του Κρυονερίου ως και το σημείο πάνω από την Γρ. Λαμπράκη. Μόνο που έχει χαρτογραφηθεί ως δρόμος ο οποίος μάλιστα έχει ονομαστεί οδός Πολυγνώστου. Δρόμος ο οποίος είναι παρακείμενος της οδού Πολυγνώτου που ξεκινά από την Γρ. Λαμπράκη και φαίνεται στον χάρτη της πολεοδομίας να εκτείνεται ακριβώς εκεί όπου βρίσκεται το ρέμα και μέχρι το ύψος του Κρυονερίου!

Σε κάθε περίπτωση εμείς ως “πρωτοβουλία κατοίκων Κρυονερίου” καλούμε:
-Τις υπηρεσίες του Δήμου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ελέγξουν άμεσα ιδίοις όμμασι την περιοχή και ιδιαίτερα την υπηρεσία της πολεοδομίας που έχει κάνει την χαρτογράφηση καθώς προκύπτουν σοβαρές παραλείψεις αλλά και καταπατήσεις του δάσους και του ρέματος της περιοχής.

-Όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους να πάρουν θέση και να στηρίξουν το αίτημα μας, καθώς καταπατήσεις τέτοιου τύπου δεν αφορούν μόνο τις τοπικές κοινωνίες αλλά το σύνολο των πολιτών καθώς κινδυνεύει άμεσα το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

-Το συγκεκριμένο οικόπεδο να χαρακτηριστεί δάσος, να μην επιτραπεί η οικοδόμηση του αλλά αντίθετα να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής για όλη την γειτονιά.

-Ο δήμος να επιστρέψει στο δασαρχείο την έκταση αυτή του δάσους που ιδιοποιήθηκε.

-Να επιστραφεί αυτή η περιοχή στην ιδιοκτησία της ΕΥΑΘ παγίων και όχι στον δήμο όπου φαίνεται να έχει περιέλθει.

Εμείς ως συλλογικότητα την επόμενη περίοδο θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με κινητοποιήσεις στην περιοχή και συλλογή υπογραφών και καλούμε δημοτικές παρατάξεις, συλλογικότητες της πόλης αλλά και κάθε δημότη και δημότισσα να μας στηρίξουν.

👉 Πρωτοβουλία Κατοίκων Κρυονερίου – Άνω Τούμπας.
εκδήλωση: https://www.facebook.com/events/345363094314929/
fb ομάδα: https://www.facebook.com/groups/519058483140745