ΟΧΙ στις αυξήσεις εισιτηρίων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Λέμε ΟΧΙ στις αυξήσεις των εισιτηρίων και την κατάργηση της CineΚάρταF στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, και για αυτό συγκεντρωνόμαστε να διαμαρτυρηθούμε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 στις 6μμ, μπροστά από τον κινηματογράφο Ολύμπιον που είναι και τα γραφεία του Φεστιβάλ (Αριστοτέλους-Μητροπόλεως).

Συγκεκριμένα έγινε:
-Αύξηση 25% στο πακέτο 10 προβολών, από 40 ευρώ πήγε 50 ευρώ, άρα κάθε προβολή από 4 ευρώ πήγε 5 ευρώ!
-Αύξηση 16.6667% το εισιτήριο μίας προβολής, από 6 ευρώ πάει 7 ευρώ.
-Επιπλέον η CineΚάρταF που σταμάτησε να εκδίδεται στην πανδημία, δεν επανήλθε ώστε να προσφέρει την δυνατότητα στους λάτρεις της 7ης Τέχνης να δούνε πολλές ταινίες συστηματικά και οικονομικά.

Πιστεύουμε σε ένα Φεστιβάλ Κινηματογράφου με κοινωνικό χαρακτήρα που δίνει την δυνατότητα πρόσβασης στον πολιτισμό σε όλους/ες τους πολίτες προσφέροντας οικονομικά εισιτήρια.

Παρόλο την μεγάλη συμμετοχή “χορηγών” οι συνεχόμενες αυξήσεις τα τελευταία χρόνια οδηγεί το φεστιβάλ σε υποβάθμιση, και περιορίζει το εύρος του κοινού που έχει την δυνατότητα να το παρακολουθήσει, μετατρέποντας το σε κάτι ελιτίστικο για λίγους. Ελπίζουμε πίσω από αυτή την πολιτική να μην κρύβεται ενδεχόμενη σκέψη πλήρης ιδιωτικοποίησης του.

Διεκδικούμε:
-από σήμερα επανόρθωση των φετινών αυξήσεων με εισιτήρια και πακέτα εισιτηρίων τουλάχιστον στις περσινές τιμές.
-απο την επόμενη μέρα επαναπροσδιορισμός του κοινωνικού χαρακτήρα του Φεστιβάλ και μειωμένες τιμές, επιστροφή της CineΚάρταF.

*από FB ομάδα ΖΩ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
https://www.facebook.com/groups/zw.festival
#TIFF64