Μελέτη: ΟΜΙΚΡΟΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

Νέα μελέτη για τη σοβαρότητα νόσησης και τον κίνδυνο νοσηλείας σε νοσοκομεία με τη μετάλλαξη Όμικρον, παρουσιάστηκε στις 22/12/21 από το imperial college του Λονδίνου. Τα δεδομένα της μελέτης ανέδειξαν μείωση του κινδύνου νοσηλείας ασθενών με την όμικρον σε σχέση με τη δέλτα, την περίοδο από 1-14 Δεκεμβρίου που διεξήχθη.

Το εύρος της μείωσης εξαρτάται από τα κριτήρια που επιλέχθηκαν για τα κρούσματα και τις νοσηλείες και κυμαίνεται από 20-25% στις περιπτώσεις κάθε κατάληξης στο νοσοκομείο, μέχρι 40-45% στις περιπτώσεις παραμονής τουλάχιστον για μια ημέρα.

Προηγούμενη νόσηση μειώνει το ποσοστό για κάθε τύπου νοσηλείας στο 50%, ενώ αντίστοιχα ο κίνδυνος παραμονής στο νοσοκομείο τουλάχιστον για μια ημέρα, μειώνεται κατά 61%.

Η αναλογία επικινδυνότητας νοσηλειών για όσους είχαν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα μα τα mRNA εμβόλια των Pfizer-Moderna ήταν παρόμοια με αυτών της Δέλτα μετάλλαξης, ενώ για το εμβόλιο της AstraZeneca ήταν σε γενικές γραμμές χαμηλότερη. -Konstantinos Mandas

πηγή 22-Δεκ-2021: https://www.imperial.ac.uk/mrc-global-infectious-disease-analysis/covid-19/report-50-Severity-Omicron/

Posted

in

,

Tags: