Υποχρεωτικός Εμβολιασμός Κόβιντ: Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ & Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ & ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ, ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ.

“Εάν ο πιο κακός άνθρωπος σε μια δημοκρατία στερείται τα δικαιώματά του, τότε κάθε άνθρωπος στη δημοκρατία στερείται τα δικαιώματά του”.

-Jane Adams, Νόμπελ Ειρήνης, 1931.

Γράφει: Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, MD, MPH, Ερευνητής, Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας & Ανοσολογίας, Τμήμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Πατρών.

Οδεύουμε ολοταχώς προς την εκτροπή του δυτικού πολιτισμού και την επιστροφή στο μεσαίωνα. Οι ανακοινώσεις σε Αυστρία (https://tinyurl.com/8buemyhd), Ιταλία (https://tinyurl.com/ax7herbp – προς το παρόν για το εργατικό δυναμικό της χώρας) και Γερμανία (https://tinyurl.com/3ef5zfyn) για υποχρεωτικό εμβολιασμό, αποτελούν ορόσημο και ένα τσουνάμι που σύντομα θα παρασύρει και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Δύσης.

Ένας στρατός ασύδοτων πολιτικών και ορισμένων επιστημόνων, που κάποιες φορές δρουν ως λαγοί και φερέφωνα, στην πραγματικότητα αναδεικνύουν το Βατερλό στη διαχείριση της πανδημίας και την παταγώδη αποτυχία τους στην επικοινωνία, μια επικοινωνία που βασίστηκε στην τρομοκρατία και γύρισε τελικά μπούμερανγκ με τα εμβόλια.

Με δεδομένη την έξαρση των κρουσμάτων, παρόλο που υπάρχουν εκατομμύρια άνοσοι (μέσω φυσικής και εμβολιαστικής ανοσίας), την αναποτελεσματικότητα των ακραίων περιοριστικών μέτρων (που έχουν μάλιστα καταστροφικές συνέπειες ακόμη και για πολίτες που δεν κινδυνεύουν σοβαρά από τον ιό) και την αδυναμία των εμβολίων να επιφέρουν μακροχρόνια ανοσία και προστασία για τους άλλους (καμία σχέση με τα εμβόλια ιλαράς, ερυθράς, παρωτίτιδας κλπ), ψάχνουν τρόπους να εμφανιστούν πως “κάτι κάνουν” για το πρόβλημα, και φυσικά προσπαθούν να συντηρήσουν το αφήγημα τρομολαγνείας που οι ίδιοι επέβαλλαν από την αρχή.

Πρόκειται για αφήγημα που βασίζεται στη θρησκευτική ευλάβεια και τη δογματική υπακοή, αποδοχή και υποταγή, διότι ζούμε σε εποχές “πολέμου” όπου η ελεύθερη άποψη δολοφονείται.

Ακόμη και το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν παραπέμπει σε θρησκεία. Πιστεύω στην επιστήμη, αδιαμφισβήτητη επιστήμη, πιστεύω στο εμβόλιο, αρνητής, αντιεμβολιαστής (σα να λέμε αντίχριστος) κλπ. Ιεροεξεταστές και ηθικολόγοι σε παροξυσμό επιβολής προστασίας δια της βίας και πιστοποιητικών κυκλοφορίας, θυμίζοντας καθεστώτα πριν το μισό του προηγούμενου αιώνα.

Η κατάντια των Ευρωπαϊκών αξιών και του δυτικού πολιτισμού, θύματα μιας παράκρουσης για τον “αόρατο εχθρό” που παρουσιάζουν ότι θα μας σκοτώσει όλους. Κατέληξε λοιπόν σε μια συνειδητή ρητορική ακραίου μίσους και διχασμού, που φαίνεται να κυριαρχεί πλέον στην κοινωνία και καταλήγει σε επ’ άπειρον ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ομηρία, ακόμη και για εκείνους που στην πραγματικότητα δεν έχουν σοβαρό κίνδυνο από τον ιό.

Ποιος ο λόγος να επιβληθεί οριζόντιος υποχρεωτικός εμβολιασμός;

  • Θα εξαφανιστεί ο ιός; Προφανώς όχι, η ανοσία που προσφέρουν τα εμβόλια είναι βραχυχρόνια και μη-αποστειρωτική, άρα καταρρέει η σκέψη να δούμε καταστάσεις ανάλογες με τα εμβόλια για τα παιδικά ιογενή νοσήματα.
  • Κινδυνεύουν σοβαρά όλοι, με τον ίδιο τρόπο, από τον ιό; Φυσικά όχι. Αυτό είναι ξεκάθαρο από την αρχή, παρά τις εμφανείς και εσκεμμένες προσπάθειες η κάθε περίπτωση να παρουσιάζεται (από πολιτικούς, επιστήμονες και μέσα ενημέρωσης) ως γενίκευση που μας αφορά όλους. Από την κανονικότητα του “δεν υπάρχει μηδενικός κίνδυνος για κανέναν” πήγαμε στη μη-κανονικότητα ότι “μη-μηδενικός κίνδυνος δεν είναι αποδεκτός, και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ όλοι να τρομοκρατηθούμε”. Αλλά φτάσαμε στο σημείο να θυσιάσουμε και να χαρακτηρίσουμε επικίνδυνα τα παιδιά, για να σώσουμε τους ηλικιωμένους…

Καταλήγουμε λοιπόν σε καταστάσεις που εφαρμόστηκαν τον 19ο και αρχές του 20ου αιώνα με την ευλογιά, μια νόσο με τεράστια θνητότητα και σωματική παραμόρφωση, χωρίς όμως να υπάρχει η παραμικρή ομοιότητα με τη νόσο COVID. Για την ευλογιά, υπήρχε το νόημα του τείχους ανοσίας που οδήγησε τελικά στην εξάλειψη του ιού.

Εδώ τι έχουμε; Επιβολή ατομικής προστασίας με το ζόρι, με εκβιασμούς, τιμωρίες και ποινές που σε κάποιες περιπτώσεις είναι κυριολεκτικά εξοντωτικές. Για ποιο λόγο πρέπει να επιβληθεί εμβολιασμός σε νέους υγιείς ανθρώπους; Μήπως μπερδέψαμε τη δωρεάν διάθεση του εμβολίου για όσους ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να το κάνουν με την δωρεάν ΕΠΙΒΟΛΗ εμβολιασμού σε όλους;

Είναι πραγματικά κατάντια τον 21ο αιώνα η επιστήμη και η πολιτική να αποδεικνύονται τόσο κατώτεροι των περιστάσεων και τόσο χαμηλής ηθικής, ώστε να καταφεύγουν σε βίαιες τιμωρίες για μια ιατρική πράξη που αποδεδειγμένα πλέον δεν θα οδηγήσει στην εξάλειψη του ιού και στο πολυδιαφημιζόμενο ψέμα του τείχους ανοσίας. Λείπει ακόμη και το τελευταίο ψήγμα ανθρωπιάς ώστε να επιστρέψουν στη θέση τους οι χιλιάδες υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή, σε ένα σύστημα υγείας υπό πίεση.

Όπως έγραψα λίγους μήνες πριν, τα εμβόλια από κορυφαία κατάκτηση της επιστήμης καταλήγουν να γίνονται εργαλείο εκτροπής (The Press Project, 17 Ιουλίου 2021, https://tinyurl.com/skavme9v). Μια εκτροπή που είχε ήδη επισημάνει ως κίνδυνο από το Απρίλιο του 2020 η Ομάδα Παρακολούθησης για τη Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου και τα Θεμελιώδη Δικαιώματα της ΕΕ (https://tinyurl.com/72mx9jr8).

Από τότε μέχρι σήμερα, η Ευρώπη γκρεμίζεται με ραγδαίους ρυθμούς, και ίσως τελικά παίρνουμε αυτό που μας αξίζει από αυτούς που επιλέξαμε.

Όταν η δημοκρατία δεν ανέχεται τους διαφωνούντες, τους διαφορετικούς, ακόμη και τους ακραίους, τότε πρέπει όλοι μας να ψάχνουμε με κιάλια για να βρούμε τη δημοκρατία.

πηγή: 23-Νοε-2021
https://www.facebook.com/konstantinos.farsalinos/posts/2002885113196563