ΑΝΤΙΓΟΝΟ @Suburbia: Playback Theatre & DJ Sets

Το ΑΝΤΙΓΟΝΟ σηκώνει αυλαία, με την πρώτη από πολλές εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν, και παρουσιάζει ένα βράδυ με:

Aυτοσχεδιαστικό θέατρο από την Playback Theatre Thessaloniki,

After party με 3 DJ sets smallFall | PSI | Foukodian Rhythms.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-Δεκ 21:30 | Είσοδος Ελεύθερη.

Μια σύμπραξη με το Suburban Crew και τον αυτοδιαχειριζόμενο πολιτιστικό χώρο Suburbia.skg στην ΒΙΟΜΕ, όπου θα λειτουργεί μπαρ και κουζίνα.

Παράσταση playback θεάτρου από την ομάδα
Playback Theatre Thessaloniki

Το playback θέατρο γεννήθηκε για να δώσει χώρο και να τιμήσει κάθε ανθρώπινη ιστορία. Στο playback θέατρο δεν χωρούν διαχωρισμοί και αποκλεισμοί. Εμείς, ως ηθοποιοί του playback θεάτρου, προσπαθούμε μέσα σε αυτό το πρωτόγνωρα δυστοπικό περιβάλλον που διαμορφώνεται μέρα με τη μέρα, να διαφυλάξουμε την ουσία και την μοναδικότητα του ιδιαίτερου αυτού θεατρικού είδους που έγκειται στον σεβασμό απέναντι σε κάθε ανθρώπινη ιστορία, την αλληλεπίδραση, την επικοινωνία, την ελεύθερη έκφραση. Σας προσκαλούμε λοιπόν να συνδημιουργήσουμε μια παράσταση με υλικό τις δικές σας ιστορίες και να μοιραστούμε ανοιχτά σκέψεις, γεγονότα, προβληματισμούς για όσα βιώνουμε. Αντί να κλείνουμε τα μάτια μπροστά σε όλα αυτά που συμβαίνουν, τα μοιραζόμαστε και τα βλέπουμε να ζωντανεύουν στη σκηνή.

Συντελεστές:
Καλλιόπη Σαβρανίδου, Όλγα Κατσιώκαλη, Τάνια Βλαχομήτρου, Μαρία Καμπάνη, Ηλίας Ζαφειριάδης, Αντωνία Μυριαγκού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ PLAYBACK ΘΕΑΤΡΟ:

Το θέατρο Playback είναι ένα είδος αυτοσχεδιαστικού, διαδραστικού θεάτρου όπου οι ιστορίες του κοινού ζωντανεύουν, χωρίς να προηγείται καμία συνεννόηση, πάνω στη σκηνή από τους ηθοποιούς κι έναν μουσικό. Για μία παράσταση playback θεάτρου δεν χρειάζονται πολλά πράγματα: οι ηθοποιοί, ο μουσικός, ο συντονιστής, το κοινό και 5 καρέκλες. Το Playback είναι ένας τρόπος συνύπαρξης, ένα μέσο για να ακουστούν ιστορίες, για να μοιραστούμε και να συνδεθούμε ακόμα και με ανθρώπους που συναντάμε πρώτη φορά. Το Playback είναι ένας τρόπος να συναντηθούμε.


Η ομάδα Playback Theatre Thessaloniki συγκροτήθηκε το 2018 από μέλη δύο παλαιότερων και έμπειρων ομάδων Playback, τους T!NG και τους AquNa This. Η PTT είναι σήμερα μια ενεργή ομάδα που έχει στόχο να αναζωογονήσει, να εξελίξει και να προβάλει αυτό το ιδιαίτερο είδος θεάτρου που, παρά την μακρόχρονη ιστορία του, παραμένει άγνωστο στο ευρύ κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΓΟΝΟ:

Το ΑΝΤΙΓΟΝΟ δημιουργήθηκε για να πάρει θέση και όχι αποστάσεις. Να ενθαρρύνει την κίνηση και όχι την αδράνεια. Να δώσει θάρρος και να σπάσει τον φόβο. Να σπάσει την εκκωφαντική σιωπή και την αποδοχή του παραλογισμού που υιοθετεί ο κόσμος της τέχνης και του πολιτισμού.

Είμαστε καλλιτέχνες, συντονιστές δράσεων πολιτισμού, άνθρωποι που δραστηριοποιούμαστε με διάφορους τρόπους σε διάφορα πεδία της τέχνης, οι οποίοι θέλουμε με αυτό το εγχείρημα να δηλώσουμε ότι είμαστε εδώ και αναπνέουμε ακόμα. Ότι ακόμα κι αν η δυστοπία μοιάζει να καταλαμβάνει κάθε σπιθαμή ελεύθερου χώρου, η τέχνη οφείλει να διαφυλάξει αυτόν τον χώρο με κάθε μέσο και κόστος. Ότι ο πολιτισμός, οι τέχνες, η ψυχαγωγία, η καλλιτεχνική έκφραση και η ανθρώπινη επικοινωνία δεν μπορούν να γίνουν κουπόνι κατανάλωσης για λίγους εκλεκτούς πίσω από κλειδωμένες πόρτες. Και κυρίως, ότι αρνούμαστε να δεχτούμε ότι οι καλλιτέχνες και οι εμπλεκόμενοι στην πολιτιστική δραστηριότητα θα είμαστε εκείνοι που κρατάνε τα κλειδιά.

Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε είδους διαχωρισμό και συμπράττουμε με όσες και όσους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι πολιτισμός σημαίνει συμπερίληψη, απεύθυνση, μοίρασμα, ανοιχτό μυαλό και ελεύθερη σκέψη.


fb event: https://www.facebook.com/events/221133240164392/

SUBURBIA
Ακριβής διεύθυνση:
Ανακτημένο εργοστάσιο ΒΙΟΜΕ
Λαέρτου 21-23-25
https://goo.gl/maps/qFrsfPcteaNTm7399
Τρόποι πρόσβασης:
– Με ΜΜΜ: Λεωφορεία ΟΑΣΘ 02, 03, 01Ν
Στάση Ναυπηγεία. Περπάτημα 5′
– Με ΙΧ: Από λεωφόρο Γεωργικής σχολής ή από Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών (14ο χ
λμ)

Tags: