26/3 ΑΝΤΙΓΟΝΟ LIVE > Portron Portron Lopez (FR) & Άγρια Φυλή (SKG)

Το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022 στις 21:00 το ΑΝΤΙΓΟΝΟ – πολιτιστικές αντιδράσεις, διοργανώνει live στο Suburbia στο ανακτημένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, με τους γάλλους Portron Portron Lopez και το τοπικό μουσικό σχήμα Άγρια Φυλή. Ακολουθεί DJ set GiotaSiameseTwins.

Οι PORTRON PORTRON LOPEZ είναι μια τριμελής μπάντα, αποτελούμενη από δύο κιθαρίστες και έναν ντράμερ, και έρχονται με φόρα από τη Γαλλία για ένα live στη Θεσσαλονίκη.
Στην ασυνήθιστη -και εξαιρετικά δύσκολο να την προσδιορίσει κανείς – μουσική τους κυριαρχούν οι περίεργες και παραμορφωμένες φόρμες, οι σουρεαλιστικές μελωδίες που προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στην τέχνη και την τεχνική, οι αφηρημένες συνθέσεις που ξεφεύγουν από παραδοσιακές φόρμες.

Καταφέρνουν πάντα να ξεσηκώνουν το κοινό τους με την αυθάδεια και την ένταση του νεαρού της ηλικίας τους σε συνδυασμό με το στιβαρό μουσικό ταλέντο τους. Το κοινό στις συναυλίες τους δεν επιδίδεται σε ξέφρενο headbanging, αλλά σε ασταμάτητο κούνημα των γοφών. Τι άλλο να συμβεί άλλωστε, όταν τα τύμπανα κινούνται σε φρενήρεις ρυθμούς μεταξύ afrobeat και σκληρού ροκ, ενώ οι δύο κιθάρες παίζουν λες και συναγωνίζονται μεταξύ τους σε μια τρελή μουσική κούρσα;

Οι PPL είναι μια ιδιαίτερη μπάντα που, αν μη τι άλλο, δεν θα περάσει απαρατήρητη!

https://www.facebook.com/portronportronlopez
https://portronportronlopez.bandcamp.com/


Η ΑΓΡΙΑ ΦΥΛΗ είναι ένα καινούριο σχήμα της Θεσσαλονίκης, που αποτελείται αποκλειστικά από κρουστά και φωνές. Παίρνοντας έμπνευση από την αφρικανική Tribal μουσική και τα πολυφωνικά σχήματα της Μεσογείου, παρουσιάζουν μια μίξη από δικές τους συνθέσεις και κάποια γνωστά κομμάτια που μάλλον δεν τα έχετε ξανακούσει έτσι!

DJ set: GiotaSiameseTwins


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΓΟΝΟ:

Το ΑΝΤΙΓΟΝΟ δημιουργήθηκε για να πάρει θέση και όχι αποστάσεις. Να ενθαρρύνει την κίνηση και όχι την αδράνεια. Να δώσει θάρρος και να σπάσει τον φόβο. Να σπάσει την εκκωφαντική σιωπή και την αποδοχή του παραλογισμού που υιοθετεί ο κόσμος της τέχνης και του πολιτισμού.
Είμαστε καλλιτέχνες, συντονιστές δράσεων πολιτισμού, άνθρωποι που δραστηριοποιούμαστε με διάφορους τρόπους σε διάφορα πεδία της τέχνης, οι οποίοι θέλουμε με αυτό το εγχείρημα να δηλώσουμε ότι είμαστε εδώ και αναπνέουμε ακόμα. Ότι ακόμα κι αν η δυστοπία μοιάζει να καταλαμβάνει κάθε σπιθαμή ελεύθερου χώρου, η τέχνη οφείλει να διαφυλάξει αυτόν τον χώρο με κάθε μέσο και κόστος. Ότι ο πολιτισμός, οι τέχνες, η ψυχαγωγία, η καλλιτεχνική έκφραση και η ανθρώπινη επικοινωνία δεν μπορούν να γίνουν κουπόνι κατανάλωσης για λίγους εκλεκτούς πίσω από κλειδωμένες πόρτες. Και κυρίως, ότι αρνούμαστε να δεχτούμε ότι οι καλλιτέχνες και οι εμπλεκόμενοι στην πολιτιστική δραστηριότητα θα είμαστε εκείνοι που κρατάνε τα κλειδιά.
Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε είδους διαχωρισμό και συμπράττουμε με όσες και όσους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι πολιτισμός σημαίνει συμπερίληψη, απεύθυνση, μοίρασμα, ανοιχτό μυαλό και ελεύθερη σκέψη.


> Είσοδος ελεύθερη.
> Στον χώρο λειτουργεί μπαρ και κουζίνα.

SUBURBIA
Ακριβής διεύθυνση:
Ανακτημένο εργοστάσιο ΒΙΟΜΕ
Λαέρτου 21-23-25
https://goo.gl/maps/qFrsfPcteaNTm7399

Τρόποι πρόσβασης:
– Με ΜΜΜ: Λεωφορεία ΟΑΣΘ 02, 03, 01Ν
Στάση Ναυπηγεία. Περπάτημα 5′
– Με ΙΧ: Από λεωφόρο Γεωργικής σχολής ή από Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών (14ο χλμ)


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΓΟΝΟ: