ΕΠΙΣΤΟΛΗ BMJ ΓΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ FACEBOOK ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΤΗΣ ΦΑΙΖΕΡ

{Το επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal – BMJ ζήτησε από τον συνιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg να αφαιρέσει μια προειδοποίηση που αποθαρρύνει τους χρήστες του Facebook να κοινοποιήσουν ένα άρθρο του σχετικά με ελαττώματα και τις ελλείψεις των κλινικών δοκιμών του «εμβολίου»-KOVID της Φάιζερ, λέγοντας ότι οι λογοκριτές (‘ελεγκτές στοιχείων’) του Facebook είναι «ανίκανοι» να χαρακτηρίζουν τις ιστορίες ως ψευδείς. 

Το άρθρο με τίτλο: «Kovid-19: Ερευνητής καταγγέλλει ζητήματα ακεραιότητας δεδομένων στη δοκιμή εμβολίου της Φάιζερ» που δημοσιεύθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2021 (BMJ 2021;375:n2635). Σ’ αυτό,  ο ερευνητής Paul D Thacker αποκαλύπτει τις κακές πρακτικές μιας ερευνητικής εταιρείας που συνεργάζεται με σύμβαση με την Φάιζερ στη διεξαγωγή της βασικής κλινικής δοκιμής εμβολίου του εμβολίου [της Pfizer] για τον Kovid-19. Κακές πρακτικές που εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για την αξιοπιστία των δεδομένων και τη ακεραιότητα της ρυθμιστικής εποπτείας. 

Σε ανοιχτή επιστολή στις 17-12-2021, οι συντάκτες του BMJ κατήγγειλαν ότι πολλοί αναγνώστες του δεν μπορούν να δημοσιεύσουν το εν λόγω άρθρο του στο Facebook. Ενώ άλλοι αναγνώστες έχουν λάβει αναδυόμενες προειδοποιήσεις ότι «εάν επιλέξουν να μοιραστούν ‘ψευδείς πληροφορίες’, οι αναρτήσεις τους μπορεί να κατατάσσονται χαμηλότερα στη ροή ειδήσεων του Facebook»...}

Η ανοιχτή επιστολή BMJ 17-Δεκ-2021:
https://www.bmj.com/content/375/bmj.n2635/rr-80

συνέχεια στα ελληνικά https://grivas.info/covid-19/501-o-zougkermpergk-logokrinei-to-bmj

Το λογοκριμένο από το facebook έγκυρο άρθρο καταγγελία του BMJ:
2-Νοε-2021: https://doi.org/10.1136/bmj.n2635

Tags: