Μελέτη: ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΣΕ 18-29 ΕΤΩΝ ΜΕ ΡΙΣΚΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ + ΗΘΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

{Το 2022, οι φοιτητές των πανεπιστημίων της Βόρειας Αμερικής με υποχρεωτική χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου KOBINT κινδυνεύουν να διαγραφούν αν δεν εμβολιαστούν. Για να αξιολογήσουμε την καταλληλότητα των υποχρεωτικών αναμνηστικών εμβολίων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, συνδυάζουμε εμπειρική αξιολόγηση κινδύνου-οφέλους και ηθική ανάλυση.

Για την πρόληψη μιας νοσηλείας με KOBINT σε διάστημα 6 μηνών, εκτιμούμε ότι 31.207-42.836 νεαροί ενήλικες ηλικίας 18-29 ετών πρέπει να λάβουν ένα τρίτο εμβόλιο mRNA. Οι υποχρεωτικότητες αναμνηστικών εμβολίων σε νεαρούς ενήλικες αναμένεται να προκαλέσουν καθαρή ζημία: ανά νοσηλεία KOBINT που αποτρέπεται, αναμένουμε τουλάχιστον 18,5 σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες από τα εμβόλια mRNA, συμπεριλαμβανομένων 1,5-4,6 περιπτώσεων μυοπερικαρδίτιδας που σχετίζονται με αναμνηστικά εμβόλια σε άνδρες (που συνήθως απαιτούν νοσηλεία). Αναμένουμε επίσης 1430-4626 περιπτώσεις αντιδραστικότητας βαθμού ≥3 που παρεμποδίζουν τις καθημερινές δραστηριότητες (αν και συνήθως δεν απαιτούν νοσηλεία).

ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΕΣ ΔΙΟΤΙ:

(1) δεν βασίζονται σε μια επικαιροποιημένη (εποχή Omicron) διαστρωματωμένη αξιολόγηση κινδύνου-οφέλους για αυτή την ηλικιακή ομάδα.

(2) μπορεί να οδηγήσουν σε καθαρή βλάβη για τους υγιείς νέους ενήλικες.

(3) δεν είναι αναλογικές: οι αναμενόμενες βλάβες δεν αντισταθμίζονται από τα οφέλη για τη δημόσια υγεία, δεδομένης της μέτριας και παροδικής αποτελεσματικότητας των εμβολίων κατά της μετάδοσης.

(4) παραβιάζουν την αρχή της αμοιβαιότητας, επειδή οι σοβαρές βλάβες που σχετίζονται με τον εμβολιασμό δεν αντισταθμίζονται αξιόπιστα λόγω των κενών στα συστήματα αποζημίωσης από τον εμβολιασμό.

(5) μπορεί να οδηγήσουν σε ευρύτερες κοινωνικές βλάβες. Εξετάζουμε τα αντεπιχειρήματα, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για την αύξηση της ασφάλειας στην πανεπιστημιούπολη, αλλά διαπιστώνουμε ότι αυτά είναι γεμάτα με περιορισμούς και ελάχιστη επιστημονική υποστήριξη.

Τέλος, συζητάμε την συνάφεια των πολιτικών της ανάλυσής μας για τις υποχρεωτικότητες εμβολιασμών πρωτογενούς σειράς KOBINT…}

➤ μελέτη BMJ – Journal of Medical Ethics 5/12/2022:
Bardosh K, Krug A, Jamrozik E, et alCOVID-19 vaccine boosters for young adults: a risk benefit assessment and ethical analysis of mandate policies at universities – doi: 10.1136/jme-2022-108449
https://jme.bmj.com/content/early/2022/12/05/jme-2022-108449


Tags: