Μελέτη: ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΗΠΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΛΟΓΩ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΚΟΒΙΝΤ – ΟΙ ΒΛΑΒΕΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΦΕΛΗ +5 ΗΘΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ

Συγκεκριμένα <40 ετών που δεν είχαν μολυνθεί στο παρελθόν, για να αποτραπεί μια (1) νοσηλεία Covid-19, εκτιμάται ότι αναμένονται 18 έως 98 σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων 1,7 έως 3,0 που σχετίζονται με περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας στους άντρες και 1.373 έως 3.234 περιπτώσεις αντιδραστικότητας βαθμού ≥3 που παρεμποδίζει τις καθημερινές δραστηριότητες. Δεδομένου του υψηλού επιπολασμού της ανοσίας μετά τη μόλυνση, αυτό το προφίλ κινδύνου-οφέλους είναι ακόμη λιγότερο ευνοϊκό.

Ο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΜΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΣ ΕΠΕΙΔΗ:

1) δεν υπάρχει επίσημη αξιολόγηση κινδύνου-οφέλους για αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

2) η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού ενδέχεται να οδηγήσει σε καθαρή αναμενόμενη βλάβη σε μεμονωμένους νέους.

3) η υποχρεωτικότητα δεν είναι αναλογική: οι αναμενόμενες βλάβες δεν αντισταθμίζονται από τα οφέλη για τη δημόσια υγεία δεδομένης της μέτριας και παροδικής αποτελεσματικότητας των εμβολίων κατά της μετάδοσης.

4) η υποχρεωτικότητα παραβιάζει την αρχή της αμοιβαιότητας επειδή οι σπάνιες σοβαρές βλάβες που σχετίζονται με το εμβόλιο δε θα αντισταθμιστούν αξιόπιστα λόγω των κενών στα τρέχοντα προγράμματα τραυματισμών από εμβόλια.

5) οι εντολές δημιουργούν ευρύτερες κοινωνικές βλάβες.

👉 μελέτη 12-Σεπ-2022 https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=4206070