«Τα φυτικά διατροφικά πρότυπα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτοστερόλες και πολυφαινόλες, που επηρεάζουν θετικά διάφορους τύπους κυττάρων, οι οποίοι εμπλέκονται στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και παρουσιάζουν άμεσες αντιικές ιδιότητες»
πηγή νέας μελέτης BMJ 9/1/24:
https://nutrition.bmj.com/content/early/2024/01/02/bmjnph-2023-000629
άρθρο Εφημερίδα των Συντακτών: https://www.efsyn.gr/epistimi/epistimonika-nea/418018_i-hortofagiki-diatrofi-syndeetai-me-39-hamiloteres-pithanotites
παλαιότερη μελέτη ΒΜJ 30/6/21:
ΟΙ ΦΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ ΕΙΧΑΝ 73% ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΡΙΑΣ ΕΩΣ ΣΟΒΑΡΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΚΟΒΙΝΤ
πηγή: https://nutrition.bmj.com/content/4/1/257
άρθρο: https://www.gymnosophy.gr/bmj-plant-based-diets-kovid/